Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN ISO 21424:2020

Melk, melkproducten, zuigelingenvoeding en voeding voor volwassenen - Bepaling van mineralen en sporenelementen - Inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS) methode (ISO 21424:2018)

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Status
ACTIVE
Publication date
25 June 2020
ICS Code
67.100.10 (Milk and processed milk products)

About this training

Summary

Dit document specificeert een methode voor de kwantitatieve bepaling van calcium (Ca), koper (Cu), ijzer (Fe), magnesium (Mg), mangaan (Mn), fosfor (P), kalium (K), natrium (Na), zink (Zn), chroom (Cr), molybdeen (Mo) en selenium (Se) met behulp van inductief gekoppeld plasma en massaspectrometrie (ICP-MS).
De methode is toepasbaar voor de bepaling van alle 12 elementen in zuigelingenvoeding en voedingsproducten voor volwassenen. De methode is ook toepasbaar voor melk, melkpoeder, weipoeder, boter en kaas exclusief de bepaling van Cr, omdat alle Cr-resultaten onder de kwantificeringsgrens lagen en de reproduceerbaarheid in deze matrices niet kon worden bepaald[1]. De huidige methode is een uitbreiding van ISO 20649 | IDF 235 (AOAC 2011.19[2]) die alleen is gevalideerd voor Cr, Mo en Se in zuigelingenvoeding en voedingsproducten voor volwassenen.