Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN ISO 20186-1:2019

Moleculaire in-vitrodiagnostische onderzoeken - Specificaties voor pre-onderzoeksprocessen voor veneus volbloed - Deel 1: geïsoleerd cellulair RNA (ISO 20186-1:2019)

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Status
ACTIVE
Publication date
17 April 2019
ICS Code
11.100.10 (In vitro diagnostic test systems)

About this training

Summary

Dit document geeft richtlijnen voor het hanteren, bewaren, verwerken en documenteren van veneuze volbloedmonsters die bedoeld zijn voor cellulair RNA-onderzoek tijdens de pre-onderzoeksfase voordat een moleculair onderzoek wordt uitgevoerd. Dit document heeft betrekking op monsters die zijn afgenomen in veneuze volbloedafnamebuisjes.
Dit document is van toepassing op elk moleculair diagnostisch onderzoek in vitro uitgevoerd door medische laboratoria. Het is ook bedoeld voor gebruik door laboratoriumklanten, ontwikkelaars en fabrikanten van in-vitrodiagnostiek, biobanken, instellingen en commerciële organisaties die biomedisch onderzoek uitvoeren, en regelgevende instanties.
Er worden verschillende specifieke maatregelen genomen voor het stabiliseren van bloedcelvrij circulerend RNA en RNA in exosomen dat in het bloed circuleert. Deze worden niet beschreven in dit document.
Er worden verschillende speciale maatregelen genomen voor het verzamelen, stabiliseren, transporteren en opslaan van capillair bloed, evenals voor het verzamelen en opslaan van bloed door middel van op papier gebaseerde technologieën of andere technologieën die gedroogd bloed genereren. Deze worden niet beschreven in dit document.
Dit document behandelt niet de isolatie van specifieke bloedcellen en de daaropvolgende isolatie van cellulair RNA daaruit.
RNA in ziekteverwekkers aanwezig in bloed valt niet onder dit document.