Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN 13074-2:2019

Bitumen en bitumineuze bindmiddelen - Herwinning van bindmiddel uit bitumineuze emulsie of cut-back of gefluxte bitumineuze bindmiddelen - Deel 2: Stabilisatie na herstel door verdamping

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Status
ACTIVE
Publication date
26 March 2019
ICS Code
91.100.50 (Binders. Sealing materials)

About this training

Summary

Deze Europese norm specificeert een methode voor de stabilisatie bij 85 °C gedurende 24 uur van een bindmiddel na herstel uit een bitumineuze emulsie of uit een cut-back of vloeibitumen voor verdere tests.
Het is van toepassing op alle soorten bitumineuze emulsies, gemodificeerd met polymeren of niet-gemodificeerd, evenals op alle soorten cut-back en vloeibitumen, zowel gemodificeerd met polymeren als niet-gemodificeerd.
De hersteltestmethode wordt gespecificeerd in EN 13074-1.
WAARSCHUWING - Bij het gebruik van dit document kunnen gevaarlijke materialen, handelingen en apparatuur betrokken zijn. Dit document heeft niet de bedoeling om alle veiligheidsproblemen in verband met het gebruik ervan aan te pakken. De gevaren verbonden aan het gebruik van deze methode zijn beoordeeld met behulp van cut-back bitumen met 10 % kerosine en 90 % 160/220 penetratiebitumen en werden laag genoeg bevonden om aanvaardbaar te zijn. Het is echter de verantwoordelijkheid van de gebruiker van dit document om vóór gebruik passende veiligheids- en gezondheidspraktijken vast te stellen en de toepasselijkheid van wettelijke beperkingen te bepalen.