Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN 12830:2018

Temperatuurrecorders voor transport, opslag en distributie van temperatuurgevoelige goederen - Tests, prestaties, geschiktheid

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Status
ACTIVE
Publication date
28 August 2018
Replaces
NBN EN 12830:1999
ICS Code
17.200.20 (Temperature-measuring instruments)
67.260 (Plants and equipment for the food industry)

About this training

Summary

Deze Europese norm specificeert de technische en functionele kenmerken van temperatuurrecorders voor het transport, de opslag en de distributie van temperatuurgevoelige goederen tussen -80 °C en +85 °C.
Het specificeert de testmethoden die het mogelijk maken om de conformiteits-, geschiktheids- en prestatie-eisen van de apparatuur te bepalen.
Het is van toepassing op het hele temperatuurregistratiesysteem. De temperatuursensor(en) kunnen in de recorder zijn geïntegreerd of er ver van verwijderd zijn [externe sensor(en)].
Het geeft enkele vereisten met betrekking tot de locatie van sensoren van de recorder met betrekking tot soorten gebruik zoals transport, opslag en distributie.
OPMERKING Voorbeelden voor transport, opslag en distributie van temperatuurgevoelige goederen tussen -80°C en +85°C zijn gekoeld, diepgevroren en diepgevroren, diepgevroren levensmiddelen, ijs, verse en warme levensmiddelen, farmaceutica, bloed, organen, chemicaliën , biologische producten, elektronische en mechanische apparaten, bloemen, planten, bollen, grondstoffen en vloeistoffen, dieren, kunst en inrichting.