Beware. You are currently visiting the website in English. Information of the Dutch variant is now shown.
NBN EN 4838-001:2018

Aerospace-serie - Arc Fault Stroomonderbrekers, eenpolig, temperatuurgecompenseerd, nominale stroom 3 A tot 25 A - 115 V a.c. 400 Hz constante frequentie - Deel 001: Technische specificatie

ACTIVE

About this standard

Languages
German, English and French
Type
NBN
Status
ACTIVE
Publication date
19 September 2018
ICS Code
49.060 (Aerospace electric equipment and systems)

About this training

Summary

Deze Europese norm specificeert de enkelpolige temperatuurgecompenseerde stroomonderbrekers voor vlambogen met of zonder signaalcontacten, geschikt voor 3 A tot 25 A en gebruikt in circuits aan boord van vliegtuigen. In elke bedrijfstoestand is een "trip-free" trip gegarandeerd. Deze items zijn ontworpen om het bekabelingssysteem van vliegtuigen te beschermen tegen overbelasting van circuits en vlambogen. Het beschrijft specifieke omgevings-, elektrische en mechanische kenmerken en de strengheid van tests die moeten worden toegepast volgens de testmethoden van EN 3841-100.
Als het ontwerp van de vlamboogonderbrekers ten minste software of complexe hardware bevat, moeten de software en hardware worden ontwikkeld in overeenstemming met respectievelijk RTCA DO-178B of C, DAL C en RTCA DO 254, DAL C.
Deze vlamboogonderbrekers zijn bedoeld voor gebruik in vliegtuigen met elektrische voedingen in overeenstemming met EN 2282.