NBN Academy-opleidingen: leer hoe je een gezonde en veilige werkomgeving creëert met ISO 45001

ISO 45001 is de eerste internationale norm voor gezondheid en veiligheid op het werk (OH&S – Occupational Health and Safety). De norm biedt een kader om de veiligheid te verhogen, de risico's op de werkplek te beperken en de gezondheid en het welzijn van de werknemers te verbeteren. Wil je deze norm ook implementeren in jouw organisatie? Of ben je op zoek naar een training waarmee je je kennis over OH&S kan uitdiepen? Dan zijn deze NBN Academy-opleidingen iets voor jou.

De voordelen van ISO 45001

ISO 45001 ondersteunt bedrijven en organisaties bij het implementeren een OH&S-managementsysteem. Zo kan je gezondheids- en veiligheidsrisico’s beter opvolgen en de prestaties verbeteren. Op die manier helpt ISO 45001 je het volgende te bereiken:

  • minder incidenten op de werkvloer;
  • minder ziekteverzuim en personeelsverloop, en dus hogere productiviteit;
  • lagere kosten van verzekeringspremies;
  • een gezondheids- en veiligheidscultuur waarbij medewerkers worden gestimuleerd om een actieve rol te spelen in hun eigen OH&S;
  • een betere bedrijfsreputatie;
  • vlotte integratie met andere managementsystemen zoals ISO 9001 (kwaliteitsmanagement) en ISO 14001 (milieumanagement).

Waarom een opleiding volgen bij de NBN Academy?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN , zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte. 
  • De trainers van de NBN Academy zijn experten in de normcommissies. Zij werken zelf mee aan de ontwikkeling van managementnormen en hebben dus kennis uit eerste hand.

De ISO 45001-opleidingen aan de NBN Academy

Voor wie? Zowel beginnende als ervaren preventieadviseurs, kmo-zaakvoerders of consultants en auditors. Er is voor iedereen een gepaste ISO 45001-opleiding:

BASIS

Basisopleiding ISO 45001

Tijdens deze eendaagse opleiding leer je de norm kennen. Wat houdt ISO 45001 in en welke eisen worden in de norm gespecificeerd? Deze training is een essentieel startpunt wanneer jij of jouw organisatie met ISO 45001 aan de slag wil.

GEVORDERD

ISO 45001 - Lead Assessor Occupational Health & Safety

Tijdens deze intensieve vijfdaagse Lead Assessor Course leer je hoe je het OH&S-management van een organisatie toetst aan de ISO 45001-norm. Ook de  rol van de hoofdauditor, de auditvoorbereiding en rapportering komen uitgebreid aan bod.

EXPERT

ISO 45001:2018 Masterclass – Occupational Health and Safety Management

Met deze tweedaagse Engelstalige masterclass kunnen zelfs doorgewinterde experten hun kennis verder uitdiepen. David Smith, internationaal expert en voorzitter van het technisch comité dat de norm ontwikkelde, geeft deze training.