Aan de slag met milieumanagement: ontdek ISO 14001 tijdens de opleidingen van de NBN Academy

Aan welke vereisten moet een daadkrachtig milieumanagementsysteem voldoen? En hoe benut je zo’n systeem optimaal in je bedrijf? Daarvoor biedt ISO 14001 een praktisch kader. Tijdens verschillende opleidingen van de NBN Academy kan je deze internationale norm voor milieumanagement tot in de puntjes ontdekken. Zo leer je relevante milieu-indicatoren identificeren, prioriteren, beheersen, monitoren én verbeteren. Dat kan gaan over water-, afval-, lucht- en bodembeheer, maar ook over klimaatverandering en het efficiënt inzetten van hulpbronnen.

De voordelen van ISO 14001 voor jouw organisatie

ISO 14001 implementeren, levert heel wat voordelen op:

  • Door natuurlijke hulpbronnen en energie beter te benutten, spaar je kosten uit op lange termijn.
  • Je bouwt een sterk bedrijfsimago op bij je doelgroep en andere stakeholders, en leert hoe je daarover moet communiceren.
  • Door leveranciers te integreren in het managementsysteem van je organisatie, stimuleer je ook hen tot betere milieuprestaties.
  • Je brengt risico’s en nieuwe opportuniteiten in milieumanagement voor jouw organisatie in kaart en bouwt zo een competitief voordeel uit.
  • Je engageert de top van je organisatie door van milieumanagement een strategische keuze te maken.
  • Ook je huidige duurzaamheidsactiviteiten kan je integreren in een milieumanagementsysteem op basis van ISO 14001.

Waarom een opleiding volgen bij de NBN Academy?

  • Als enige Belgische lid van ISO en CEN , zit het NBN zit aan de bron voor alles wat normen betreft. Zo ben je altijd als eerste op de hoogte.
  • De trainers van de NBN Academy zijn experten in de normcommissies. Zij werken zelf mee aan de ontwikkeling van managementnormen en hebben dus kennis uit eerste hand.

De ISO 14001-opleidingen aan de NBN Academy

Van beginnende tot ervaren milieumanagers, kmo-zaakvoerders of consultants en auditors: de NBN Academy heeft voor iedereen een gepaste ISO 14001-opleiding:

BASIS

Basisopleiding ISO 14001

Tijdens deze eendaagse opleiding leer je naast de ISO 14001-norm ook de verschillende facetten en het belang van milieumanagement beter begrijpen. Daarnaast wordt de High Level Structure (HLS) toegelicht.

GEVORDERD

ISO 14001 - Environmental Management Systems Lead Auditor

Tijdens deze intensieve vijfdaagse Lead Auditor Course leer je hoe je het milieumanagement van je organisatie toetst aan de ISO 14001-norm. De nadruk van deze opleiding ligt dan ook op de rol en deskundigheid van de hoofdauditor.