Blockchain-technologie: klaar om te groeien, dankzij normen

dit is de taalnl

Blockchain-technologie: klaar om te groeien, dankzij normen

De blockchain-technologie brengt tal van voordelen met zich mee voor de vereenvoudiging en beveiliging van financiële transacties. Een nieuw technisch comité van ISO, de Internationale Organisatie voor Standardisatie, definieert de toekomstige normen die de technologie naar nieuwe hoogtes helpen tillen.

Blockchain is in essentie een gedecentraliseerde database die financiële transacties uit verschillende sectoren bijhoudt, en dat op een veilige en transparante manier. Zo moeten transacties niet langer gevalideerd worden door een derde partij, wat de betrouwbaarheid verhoogt en tegelijk kostenbesparend werkt. Ook op het vlak van anticorruptie en fraudebestrijding zijn de mogelijkheden legio, zowel voor bedrijven als overheden.

Internationale Technische Comité ISO/TC 307

Onlangs kwamen internationale deskundigen uit meer dan 30 landen samen in Sydney, Australië. Hun gemeenschappelijke doel? De eerste lijnen voor de toekomstige blockchain-normalisatie uittekenen. Voorzitter van de groep, Craig Dunn, benadrukte daarbij klaar en duidelijk de rol die normalisatie kan en moet spelen voor een hogere kwaliteit: “Toekomstige normalisatie op internationaal niveau tilt de ontwikkeling van blockchain naar een hoger niveau.”

Normalisatie = hogere efficiëntie

Daarnaast kan normalisatie bijdragen tot een uniforme en internationale manier van werken, met alle voordelen voor de verdere ontwikkeling van blockchain van dien. Denk daarbij aan:

  • een snellere en eenvoudigere uitwisseling van data;
  • een groter operationeel draagvlak voor een snellere acceptatie van de technologie;
  • verdere innovaties op het vlak van gebruik en toepassingsgebieden.

Maak mee het verschil

Ben je geboeid door blockchain en de wereld van financiële transactie en wil je meewerken aan de normalisatie van deze technologie? In november wordt de volgende vergadering van de studiegroepen van ISO/TC 307 georganiseerd. Onze sectorale operator, Agoria zoekt hiervoor nog experten. Contacteer hen vandaag nog, en maak het verschil.