NBN T 42-011

NBN T 42-011

Polyethyleen leidingssystemen - Richtlijnen voor de opleiding, kwalificatie en herkeuring van lassers voor stuik, mof- en elektrolassen
Uitgave: 
2
Publicatiedatum: 
januari, 2007

Kopen

Wil je dit document kopen? Klik op "Aankopen". Je wordt doorgeleid naar onze e-shop waar je het document kan aankopen. Klik vervolgens op "Details" en selecteer de gewenste versie.

Samenvatting

Deze norm geeft richtlijnen voor de opleiding, de kwalificatie en de herkeuring van lassers voor het verbinden van buizen en hulpstukken in polyethyleen door middel van lassen voor de bouw van PE leidingsystemen.De lasmethodes die voor deze norm in aanmerking genomen worden zijn: stuiklasverbinding, elektrolasverbinding en moflasverbinding.De richtlijnen die in deze norm beschreven zijn moeten de lasser in staat stellen om een kwalitatieve lasverbinding te maken met verschillende lasmethodes, lasparameters en lastoestellen.De opvolging van de kwaliteit op de werven voor wat betreft de lassers, de lastoestellen of de hulpgereedschappen, behoort niet tot het domein van deze norm.

Details

ICS: 
23.040.20 - Pijpleidingen van kunststof
25.160 - Lassen, hardsolderen en zachtsolderen
83.140.30 - Pijpleidingen, hulpstukken en afsluiters van kunststof
Royal order: 
H2008-01
1302