EUMOS Qualified Expert - Examination

Word een expert in cargobeveiliging en transportverpakking

Logistiek verantwoordelijken en supervisors weten het als geen ander: goed beveiligde cargo en dito transportverpakking zijn essentieel om de veiligheid te garanderen op de weg en tijdens het laden en lossen. Om die veiligheid te waarborgen, moeten alle betrokkenen op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften en -normen.

Daarom slaan het NBN, de KU Leuven en de European Safe Logistics Association (EUMOS) opnieuw de handen in elkaar om samen een examen te organiseren. Dit examen biedt je alle inzichten die je nodig hebt om een EUMOS-gekwalificeerde expert te worden.

 

Waarom deelnemen?

Slaag je voor het examen, dan heb je de belangrijkste normen van cargobeveiliging en transportverpakking onder de knie. Daarop kan je verder groeien tot EUMOS-gekwalificeerde expert en vermeld worden op de EUMOS-website.

 

Voor wie?

Dit examen staat open voor iedereen die een EUMOS-gekwalificeerde expert in cargobeveiliging en transportverpakking wil worden, zoals:

  • logistiek managers
  • verpakkingsontwerpers en -beheerders
  • veiligheidssupervisors
  • trainers (code 95) en controleurs in cargoveiligheid
  • advocaten
  • politie-inspecteurs

 

Examen

Het examen is gericht op cargobeveiliging voor normaal wegvervoer in voertuigen met een maximumvolume tussen 3,5 en 44 ton, voor scheepvaart in binnenwateren en overzee en voor spoorvervoer.

Het examen worden georganiseerd in het Nederlands. Ze zijn gericht op de inhoud, interpretatie en praktische toepassing van de volgende normen: EN12195-1, EN12195-2, EN12195-3, EN12195-4, EN12640, EN12641-1 and 2, EN12642, EUMOS 40509 en EUMOS 40511.

Deelnemers aan het examen kunnen de voornoemde normen raadplegen voor studiedoeleinden. Er wordt een vergoeding van € 250 aangerekend voor het examen en de tijdelijke toegang tot de betrokken normen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. NBN Learning Solutions is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de Algemene voorwaarden van NBN Learning Solutions.