From space to earth and back: how standards support space applications for Europe

Datum: 
maandag, 24 juni, 2019 - 09:00 tot 17:15
Locatie: 

Hotel NH Brussels Bloom
Koningsstraat 250
1210 Brussel

Via het Europees Ruimtevaartprogramma wil de Europese Commissie alle bestaande en nieuwe ruimtevaartactiviteiten binnen Europa samenvoegen in één project. Het doel: het Europese leiderschap in de ruimte veiligstellen voor de volgende jaren en decennia. Om die ambitie waar te maken springen ook de Europese normalisatiebureaus CEN en CENELEC in de bres.

Tijdens een eendaagse workshop voor beleidsmakers, technologiespelers, non-profitorganisaties, onderzoeksinstellingen en andere stakeholders, ga je in debat over toekomstige uitdagingen in de ruimtevaart. De centrale focus ligt daarbij op de rol van normen. Welke normen geven de sector nu al vorm en welke worden ontwikkeld? En vooral: welke hiaten vertoont het huidige normenstelsel en hoe vullen we die op?

Door deel te nemen aan het event, werk je actief mee aan de roadmap voor ruimtenormalisatie en laat je je stem horen tot ver buiten de atmosfeer.

Ontdek het volledige programma en schrijf je meteen in.

 

Wist je dat …

… het NBN ook zelf actief bedrijven ondersteunt binnen de ruimte- en luchtvaartsector? Zo is NBN-expert Peter Brosens betrokken bij tal van projecten. Spreek er hem gerust over aan als je Peter tijdens het CEN-event ontmoet.