Vlaamse Dag van de CE-markering

Datum: 
maandag, 29 april, 2019 - 10:00 tot 15:45
Locatie: 

Elewijt Center
Tervuursesteenweg 564
1982 Elewijt (Zemst)

Op 29 april organiseren Vlaio en Enterprise Europe Network opnieuw de Vlaamse Dag van de CE-markering. 

In de voorbije jaren werden een heel aantal richtlijnen betreffende de CE-markering aangepast in het kader van het ‘new legislative framework’. Om de Vlaamse ondernemers hierover optimaal te informeren wordt er op 29 april een volledige dag uitgetrokken waarbij alle facetten van deze wijzigingen belicht zullen worden.

CE-markering bestaat uit meerdere lagen en verschillende categorieën en daarom hebben wij de infosessie opgebouwd rond een volledig dagprogramma waarbij de deelnemers zelf kunnen kiezen aan welke onderdelen ze wensen deel te nemen. Zo kunnen we het boeiend maken voor zowel zij die al gevorderd zijn in de materie als zij die er minder mee vertrouwd zijn.

  • In de voormiddag is er een algemeen deel dat gericht is op bedrijven die weinig kennis hebben van alle aspecten betreffende de CE-markering. Er zullen presentaties gegeven worden over hoe je als bedrijf kan starten met CE-markering, wat de rol is van een aangemelde instantie (‘testbedrijven’) en wat het wettelijk kader hiervan is. Het NBN legt ook uit wat de link is tussen normen en CE-markering.
     
  • Net voor de lunchpauze maken we tijd vrij voor de workshops. Er zijn in totaal negen workshops waarvan je er drie kan kiezen. In elke workshop wordt er één specifieke richtlijn heel gedetailleerd en praktisch  uitgelegd. Zo kom je dan perfect te weten hoe een CE-markering aan te brengen op jouw categorie van producten.

Meer info?

Ontdek het volledige programma op www.enterpriseeuropevlaanderen.be en schrijf je in via deze link

Voor meer informatie over dit event kan je terecht bij Pascal Verheye via pascal.verheye@vlaio.be.