Normen en opleidingen

Normen en opleidingen

Kan ik gebruikmaken van de KMO- portefeuille?

De KMO-portefeuille steunt kmo’s (financieel) bij de aankoop van diensten die de kwaliteit van de onderneming verbeteren. Concreet zijn dat open of bedrijfsinterne opleidingen en adviesdiensten van het NBN of diensten zoals het opstellen van een ISO 9001 Gap-analyse. 

De KMO-portefeuille wil toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk kmo’s. Wil je gebruikmaken van deze tegemoetkoming? Vraag hier je subsidie aan en bespaar tot 40% op de inschrijvingsprijs. Het erkenningsnummer van het NBN is DV.O217913 

Bedrijfsinterne opleidingen

Bij onze bedrijfsinterne opleidingen zijn jouw wensen het uitgangspunt. Via een intakegesprek stemmen we het doel en de inhoud van de sessie af op jouw behoeften. Bedrijfsinterne opleidingen bieden vier duidelijke voordelen:

  • Op maat: de opleiding is een antwoord op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Zodat medewerkers de nieuwe kennis meteen na de opleiding kunnen toepassen.
  • Hogere betrokkenheid: doordat we oefeningen en praktijkvoorbeelden gebruiken uit jouw bedrijf of sector zijn medewerkers meer betrokken bij de opleiding. 
  • Kostenbesparing: de kosten per deelnemer zijn lager dan bij individuele opleidingen.
  • Flexibiliteit: jouw organisatie kiest de locatie, het tijdstip en de taal van de opleiding (Nederlands, Frans of Engels)

Wens je meer info over ons aanbod? Contacteer ons. 

Organiseert het NBN ook bedrijfsinterne opleidingen?

Inderdaad. Als een aantal medewerkers in je organisatie eenzelfde opleiding nodig hebben rond ISO 9001, ISO 14001, ISO 31000, ISO 45001 of andere thema's of  managementnormen, dan is een bedrijfsinterne opleiding van NBN Learning Solutions een ideale oplossing. Een ervaren lesgever komt naar jouw kantoren en geeft een gepersonaliseerde sessie, helemaal op maat van jouw organisatie. 

Bovendien kan je gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Zo geniet je tot 40% tegemoetkoming van de Vlaamse Overheid. 

Hoe verloopt een bedrijfsinterne opleiding?

Zo’n opleiding vergt een degelijke voorbereiding. Via een intakegesprek stemmen we onderling af wat het doel en de inhoud van de sessie zijn. De trainers personaliseren hun programma op basis van de uitdagingen en de concrete behoeften. 

Hoe schrijf ik me in voor een opleiding bij het NBN?

Dat kan makkelijk via onze website. Klik op de opleiding waar je interesse in hebt en kies links bovenaan de sessie die je wil volgen. Er verschijnt een inschrijvingsformulier waar je jezelf – en/of je collega(‘s) – kan inschrijven. 

Moet ik onmiddellijk betalen als ik me inschrijf voor een opleiding?

Betalen hoeft niet online. We sturen je kort na je inschrijving een eerste bevestiging. Een paar weken voor de opleiding ontvang je een definitieve bevestiging met de praktische details. Wat later volgt de factuur. 

Kan ik mijn inschrijving annuleren of uitstellen?

Tot 1 maand voor de opleiding kan je je inschrijving eenvoudig annuleren of uitstellen. Een mailtje met de details naar  academy@nbn.be volstaat. Uiteraard begrijpen we dat je agenda soms last minute verandert. Als je echter later dan 1 maand voor de opleiding annuleert, zien we ons genoodzaakt het volledige bedrag aan te rekenen. Misschien kan een collega je plaats innemen? Meer details vind je in de algemene voorwaarden

Heb ik recht op educatief verlof of ontvang ik een getuigschrift na afloop van de opleiding?

Opleidingen, cursussen, events en masterclasses van het NBN komen niet in aanmerking voor betaald educatief verlof. Op aanvraag krijg je na afloop wel een certificaat van deelname, zodat je je aanwezigheid – en je expertise in het onderwerp – kan aantonen. Een NBN-certificaat kan bijvoorbeeld interessant zijn om aan te tonen dat: 

  • je expertise hebt als interne of externe auditor van managementsystemen;
  • je aan bepaalde opleidingsvereisten beantwoordt die zijn opgelegd in de automobiel-, luchtvaart-, medische hulpmiddelen- of voedingssector;
  • je de 30u vorming hebt gevolgd die verplicht zijn om te werken als milieucoördinator;
  • je als preventieadviseur een aanvullende vorming hebt gevolgd;

Wie onze gecertificeerde Lead Assessor Courses volgt en slaagt in zijn examen krijgt standaard een getuigschrift dat de bekwaamheid bewijst.