Overslaan en naar de inhoud gaan

Normen kopen

zoekt op de website naar webpagina’s, nieuwsberichten, opleidingen en events

Normen kopen

Mag ik normen op mijn bedrijfsnetwerk plaatsen?

Normen worden beschermd door het auteursrecht. Ze mogen daarom niet worden overgenomen en/of verspreid. Om een norm te mogen kopiëren of via het computernetwerk te verspreiden, heb je een licentie nodig. Neem hiervoor contact op met het NBN. 

Heeft het NBN oplossingen om het up to date houden van mijn normencollectie gemakkelijker te maken?

Ja, het NBN heeft een aantal oplossingen die u hierbij kunnen helpen. Wil je meer hierover weten? Kijk dan op myNBN en Normenpakketten.

Welke normen zijn beschikbaar in het Nederlands?

Belgische normen die door een nationale commissie zijn ontwikkeld, zijn steeds in het Nederlands beschikbaar. Een beperkt aantal Europese en Internationale normen is ook in het Nederlands verkrijgbaar. Je kan in onze catalogus nakijken of een norm beschikbaar is in het Nederlands. 

Hoe kan ik een norm zoeken?

In onze catalogus kunt u normen zoeken. Onze catalogus bevat ongeveer 40.000 normen. Je kunt zoeken op onder andere normnummer, trefwoord, datum etc.

Hoe koop ik een norm?

Ga naar onze catalogus en zoek de norm die je wenst te kopen. Als je de norm hebt gevonden, klik op "kopen", betaal en je kan de norm downloaden. 

Hoe kan ik een norm raadplegen?

In de bibliotheek van het  NBN kan je gratis normen raadplegen. Onze bibliotheek bevat meer dan 40.000 Belgische, Europese en ISO normen.

Openingsuren:
- Maandag tot donderdag van 9 uur tot 16 uur
- Vrijdag van 9 uur tot 13 uur

Indien je normen wil raadplegen, gelieve ons te contacteren.

Hoe kan ik een normontwerp kopen?

Indien je een normontwerp wil komen, gelieve ons te contacteren.

Kan ik een norm kopen als ik niet in België gevestigd ben?

Ja, ook vanuit het buitenland kan je bij het NBN normen kopen.  Ga naar onze catalogus en zoek de norm die je wenst te kopen.

Ik heb een norm als PDF besteld maar ontvang niets in mijn inbox. Wat kan ik doen?

PDF’s worden niet door het NBN verzonden. Je kan deze zelf downloaden via ‘Mijn Bestellingen’ in de e-shop. PDF’s blijven gedurende 24 uur beschikbaar.

Ik heb mijn PDF niet binnen 24 uur gedownload en nu is hij niet meer beschikbaar. Wat kan ik doen?

Contacteer ons en we helpen u graag verder.

Ik zoek een Europese richtlijn. Kan het NBN mij helpen?

Europese richtlijnen zijn geen normen. Je vindt ze gratis op de site van de Europese Commissie en in het Belgisch Staatsblad.

Ik zoek informatie over Europese richtlijnen in verband met geharmoniseerde normen. Wat kan ik doen?

Een handig startpunt is de website New Approach Standardisation in the Internal Market. Informatie over geharmoniseerde normen vind je op de website van de Europese Commissie.

Hoe kan ik betalen op de NBN e-shop?

Je kan betalen met de Bancontact, Visa en Mastercard. 

Ik wil mijn product laten testen of keuren. Kan ik hiervoor bij het NBN terecht?

Nee, het NBN is geen testlaboratorium of keuringsinstelling. We verwijzen je graag door naar de website van BELAC. Hier kunt u terecht voor een overzicht van alle Belgische testlaboratoria en keuringsinstellingen. 

Ik zoek een certificatie-instelling, bijvoorbeeld voor ISO 9001 of ISO 14001. Kan ik hiervoor bij het NBN terecht?

Nee, het NBN is geen certificatie-instelling. We verwijzen je graag door naar de website van BELAC. Hier kunt u terecht voor een overzicht van alle Belgische certificatie-instellingen. 

Waar kan ik terecht voor Eengemaakte Technische Specificaties (STS)?

Eengemaakte Technische Specificaties (STS) zijn documenten die de opdrachtgever of ontwerper helpen bij het uitwerken van het lastenboek voor een specifiek project. Voor meer informatie over STS, ga naar de website van FOD Economie.