ISO 14001 – Masterclass Milieumanagement

In één opleiding je 30 uur permanente vorming!

Als milieucoördinator volstaat het volgen van deze opleiding in het voorjaar 2020 om aan je permanente vorming te voldoen! De opleiding bestaat uit 5 dagen van 6 uur opleiding. Het is natuurlijk aan te raden de gehele reeks te volgen, maar je kan ook kiezen om apart in te schrijven op een of enkele modules.

Programma

  • Dag 1: Start met Milieumanagement: Je krijgt een antwoord op de vragen “Wat is milieumanagement? Waarom hiermee starten? Wat zijn de voordelen en wat is het wetgevend kader? Wat is de relatie met de 17 SDG’s van de VN? Welke trends kunnen we opmerken in milieumanagement?”.
  • Dag 2: Milieumanagementsystemen: We gaan dieper in op internationale systemen en normen zoals ISO14001 en EMAS.
  • Dag 3: Milieumanagement. Van strategie naar actie: We richten onze pijlen op het strategisch kader. Hoe start je nu effectief met een milieumanagementsysteem in je organisatie? Hoe ga je naar een gedragen strategie voor positieve milieu-impact? In een workshop ontwikkel je je eigen strategie aan de hand van een concrete case uit je bedrijf. Daarna gaan we van strategie naar een actieplan.
  • Dag 4: Milieumanagement. Tools en systemen: deze dag staat in het teken van tools voor een goed energie-, CO2-, water-, gevaarlijke stoffen- en afvalmanagement! Meten, weten, reduceren en compenseren komen aan bod!
  • Dag 5: Milieumanagement. Best Practices: een dag boordevol inspiratie! Verschillende cases over best practices worden voorgesteld. Overheden, KMO’s en grote bedrijven komen aan bod! We eindigen de 5de dag met een netwerkmoment en overhandiging van het attest. 

NBN Academy

De NBN Academy helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. De NBN Academy is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de NBN Academy Algemene Voorwaarden.