Overslaan en naar de inhoud gaan

ISO 20400 - masterclass duurzaam aankopen

zoekt op de website naar webpagina’s, nieuwsberichten, opleidingen en events

Context

Het aankoopbeleid van je bedrijf is een belangrijk onderdeel van de MVO-strategie. Een duurzaam aankoopproces houdt rekening met de ecologische, economische én sociale impact van aangekochte goederen en diensten.

Om bedrijven en organisaties hierbij te ondersteunen, lanceert ISO in juni 2017 de nieuwe norm ISO 20400:2017 voor een duurzaam aankoopbeleid. Tijdens de NBN-masterclass ontdek je hoe je een succesvol duurzaam aankoopbeleid ontwikkelt.

Waarom deelnemen?

 • Je ontdekt de nieuwe elementen in de norm ISO 20400:2017.
 • Je leert hoe je ze naadloos kan inpassen in je huidige aankoopproces.
 • Je leert hoe je een strategie voor duurzaam aankopen ontwikkelt en implementeert.

Wie kan deelnemen?

Deze masterclass richt zich tot inkopers die de duurzaamheidsdoelstellingen van hun bedrijf willen omzetten in een integrale inkoopstrategie:

 • aankoopverantwoordelijken;
 • organisatieverantwoordelijken;
 • duurzaamheidsmanagers;
 • Kwaliteits- & milieuverantwoordelijken.

Programma

De volledige opleiding duurt vier dagen.

Dag 1: Starten met duurzaam aankopen
Tijdens deze eerste dag ontdek je de basisprincipes van duurzaam inkopen en hoe ISO 20400 je strategie richting kan geven.

Dag 2: Succesvolle strategieën voor duurzaam aankopen
We gaan dieper in op de rol van de inkoper en de 4 strategieën die hij kan aanwenden.

Dag 3: Toolbox duurzaam aankopen
Je ontdekt hoe je total cost of ownership en lifecycle costing toepast. Ook de verschillende certificaten, audits en managementsystemen voor duurzaam inkopen komen aan bod.

Dag 4: 10x meer impact met duurzaam aankopen - best practices
De laatste dag van deze opleiding start met een reeks best practices. Inkopers van onder andere Bekaert, Bpost en Umicore delen hun ervaringen en tips and tricks met jou. Na de middag kan je deze experts al jouw prangende vragen voorleggen.

Download hier het volledige programma.

Bedrijfsinterne opleidingen

Hier vormen jouw wensen het uitgangspunt. Via een intakegesprek stemmen we het doel en de inhoud van de sessie af op jouw behoeften. Bedrijfsinterne opleidingen bieden je een aantal specifieke voordelen:

 • De opleiding is een antwoord op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Medewerkers kunnen sneller de nieuwe kennis toepassen na de opleiding.
 • Hogere betrokkenheid van medewerkers door de oefeningen en praktijkvoorbeelden uit jouw bedrijf of sector.
 • Lagere kosten per deelnemer dan bij individuele opleidingen.
 • Meer flexibiliteit voor jouw bedrijf bij de keuze van locatie, tijdstip, taal van de opleiding (Nederlands, Frans of Engels).
Contacteer ons per e-mail met jouw specifieke vraag en wij nemen spoedig contact op.

NBN Academy

De NBN Academy helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. De NBN Academy is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de NBN Academy Algemene Voorwaarden.