ISO 20400 - masterclass duurzaam aankopen

Context

Het aankoopbeleid van je bedrijf is een belangrijk onderdeel van de MVO-strategie. Een duurzaam aankoopproces houdt rekening met de ecologische, economische én sociale impact van aangekochte goederen en diensten.

Om bedrijven en organisaties hierbij te ondersteunen, lanceert ISO in juni 2017 de nieuwe norm ISO 20400:2017 voor een duurzaam aankoopbeleid. Tijdens de NBN-masterclass ontdek je hoe je een succesvol duurzaam aankoopbeleid ontwikkelt.

Waarom deelnemen?

  • Je ontdekt de nieuwe elementen in de norm ISO 20400:2017.
  • Je leert hoe je ze naadloos kan inpassen in je huidige aankoopproces.
  • Je leert hoe je een strategie voor duurzaam aankopen ontwikkelt en implementeert.

Wie kan deelnemen?

Deze masterclass richt zich tot inkopers die de duurzaamheidsdoelstellingen van hun bedrijf willen omzetten in een integrale inkoopstrategie:

  • aankoopverantwoordelijken;
  • organisatieverantwoordelijken;
  • duurzaamheidsmanagers;
  • Kwaliteits- & milieuverantwoordelijken.

Programma

De volledige opleiding duurt vier dagen.

Dag 1: Starten met duurzaam aankopen
Tijdens deze eerste dag ontdek je de basisprincipes van duurzaam inkopen en hoe ISO 20400 je strategie richting kan geven.

Dag 2: Succesvolle strategieën voor duurzaam aankopen
We gaan dieper in op de rol van de inkoper en de 4 strategieën die hij kan aanwenden.

Dag 3: Toolbox duurzaam aankopen
Je ontdekt hoe je total cost of ownership en lifecycle costing toepast. Ook de verschillende certificaten, audits en managementsystemen voor duurzaam inkopen komen aan bod.

Dag 4: 10x meer impact met duurzaam aankopen - best practices
De laatste dag van deze opleiding start met een reeks best practices. Inkopers van onder andere Bekaert, Bpost en Umicore delen hun ervaringen en tips and tricks met jou. Na de middag kan je deze experts al jouw prangende vragen voorleggen.

Download hier het volledige programma.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. NBN Learning Solutions is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de Algemene voorwaarden van NBN Learning Solutions.