ISO 27001 – Information Security Management Systems - Basisopleiding

Deze opleiding wordt uitsluitend in het Engels gedoceerd. Vormt dat geen probleem?

 

Praktische informatie & inschrijven

 

Deze tweedaagse cursus wordt gegeven door onze experten in informatiebeveiliging. Het doel: je een overzicht geven van de voordelen en het nut van een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS). De vereisten uit de norm worden in detail besproken, net zoals de processen die nodig zijn voor het opzetten, implementeren, functioneren, monitoren, beoordelen en verbeteren van een ISMS.

Je leert hoe je je organisatie beschermt tegen datalekken, cyberaanvallen en andere bedreigingen. Bovendien krijg je inzichten in de sterktes van een ISMS volgens ISO 27001:2013 en ontdek je waarom certificatie bij alsmaar meer organisaties ingang vindt.

 

Programma

Na deze tweedaagse cursus:

 • ken je de voordelen, doelstellingen en processen van een efficiënt ISMS;
 • begrijp je het nut van een certificatie voor ISO 27001 en aan welke voorwaarden je moet voldoen;
 • heb je inzichten in de basisprincipes van de norm en de PDCA-cyclus;
 • hanteer je een doeltreffende aanpak voor risicobeoordeling;
 • ontwikkel je je eigen infrastructuur voor informatiebeveiliging;
 • identificeer je assets, risicofactoren, zwaktes en de businessimpact van een ISMS;
 • spot je hiaten in je huidige controles en pak je die aan volgens Annex A van de norm;
 • weet je wat de vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van informatie beïnvloedt en begrijp je het belang ervan bij risicobeoordeling en de implementatie van controles;
 • pas je een risicobeoordelingsmethodologie toe.

 

Hoe moet je je voorbereiden voor deze cursus?

 • Vergaar kennis over welke types data je organisatie beheert en de methodes die je gebruikt om die data te bewaren en verwerken.
 • Een goede kennis van het Engels is een must om aan deze cursus deel te nemen.

 

Doelgroep

Professionals uit gelijk welke sector die in aanraking komen met stakeholderdata: van IT-diensten over hr-medewerkers tot financiële afdelingen.

Een goede kennis van het Engels is een must om aan deze cursus deel te nemen.

 

Meet the trainer

Lloyd's Register is een toonaangevende provider van managementsystemen voor certificatie, verificatie en training die erkend is door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). Hun team bestaat uit ongeveer 20 specialisten. Ze hebben veel praktijkervaring met managementsystemen: ze zijn ervaren auditoren en trainers. Het NBN werkt met hen samen voor verschillende interne en lead auditor trainingen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. NBN Learning Solutions is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de Algemene voorwaarden van NBN Learning Solutions.