Overslaan en naar de inhoud gaan

ISO 27001 – Information Security Management Systems Lead Auditor

zoekt op de website naar webpagina’s, nieuwsberichten, opleidingen en events

IRCA gecertificeerde opleiding (A17287)

Taal van deze opleiding: Engels

Een betere beveiliging van informatie

Het management rond informatiebeveiliging van een organisatie is maar zo goed als het systeem dat wordt opgezet om de werking ervan continu te verbeteren. Een sleutelrol binnen dit gebeuren is weggelegd voor de hoofdauditor. Hij of zij gaat de conformiteit na met de eisen van ISO/IEC 27001-norm versie 2013.

Gekwalificeerde hoofdauditoren zijn in staat het succes van een ‘Information Security Management System’ (ISMS) verder te ontwikkelen. Gedurende deze intensieve opleiding ligt de nadruk dan ook op de rol en deskundigheid van de hoofdauditor.

Programma

Deze intensieve training legt de nadruk op de rol en deskundigheid van de Lead Auditor. Hiervoor krijgt de deelnemer handvatten en methodieken aangereikt om het ISMS te beoordelen op conformiteit.

Na afloop van deze 5-daagse training:

 • kan je de ISO 19011 norm voor het auditen van managementsystemen interpreteren
 • weet je hoe de ISO 19011 norm toe te passen voor het auditen volgens ISO/IEC 27001:2013
 • begrijp je het doel, de inhoud en de relatie tussen ISO 19011, ISO 27000, ISO 27001, ISO 27003, ISO 27004 en andere belangrijke normen;
 • ben je in staat een audit te initiëren, voor te bereiden, uit te voeren, af te ronden en op te volgen
 • kan je een auditrapport opstellen en bespreken
 • weet je hoe je audit-bewijsmateriaal verzamelt conform ISO 19011
 • weet je hoe je een auditteam moet leiden
 • kan je beoordelen of het ISMS voldoet aan ISO/IEC 27001:2013

5-daagse opleiding tot Lead Auditor ISO 27001 agenda:

 • Dag 1: 8.30 - 17.30 uur
 • Dag 2: 8.30 - 18.00 uur
 • Dag 3: 8.30 - 18.00 uur
 • Dag 4: 8.30 - 18.00 uur
 • Dag 5: 8.00 - 12.15 uur examen

De Lead Auditor training is een intensieve training. Ze wordt afgerond met het officiële IRCA (International Register of Certificated Auditors) examen.

Als je slaagt voor dit examen, ben je gekwalificeerd en kan je je als gecertificeerd auditor laten registreren in het 'Auditor Certification Scheme’.

De training duurt 5 dagen en is Engelstalig. De prijs van de training is inclusief lunches, koffie tijdens de pauzes en trainingsmateriaal. Diner en hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen. Hou ook rekening met avondopdrachten. Deze opdrachten nemen gemiddeld per avond 2 uur tijd in beslag.

Voordelen

De opleiding tot 'IRCA Registered Lead Assessor' wordt georganiseerd in samenwerking met British Standards Institution (BSI) onder IRCA's Course Certification Number A17287. BSI is marktleider op het gebied van auditing en certificatie, zoals ISO certificering. Tijdens deze opleiding gebruikt BSI heel herkenbare voorbeelden uit de certificatiepraktijk. Een belangrijk voordeel!

Voor wie?

Managers van auditteams en auditoren die hun auditvaardigheden willen verbreden en verdiepen. Dit bij het uitvoeren van externe auditopdrachten voor certificatie of bij leveranciers.

Deze opleiding is noodzakelijk om je als auditor te registreren als hoofdauditor (Lead Assessor) van een ISMS.

Om het maximale uit deze training te halen, is kennis van de ISO/IEC 27001-norm noodzakelijk. Heb je nog geen voorkennis van deze norm? Bekijk het opleidingsaanbod van de NBN Academy.

Bedrijfsinterne opleidingen

Hier vormen jouw wensen het uitgangspunt. Via een intakegesprek stemmen we het doel en de inhoud van de sessie af op jouw behoeften. Bedrijfsinterne opleidingen bieden je een aantal specifieke voordelen:

 • De opleiding is een antwoord op de specifieke behoeften van jouw bedrijf. Medewerkers kunnen sneller de nieuwe kennis toepassen na de opleiding.
 • Hogere betrokkenheid van medewerkers door de oefeningen en praktijkvoorbeelden uit jouw bedrijf of sector.
 • Lagere kosten per deelnemer dan bij individuele opleidingen.
 • Meer flexibiliteit voor jouw bedrijf bij de keuze van locatie, tijdstip, taal van de opleiding (Nederlands, Frans of Engels).
Contacteer ons per e-mail met jouw specifieke vraag en wij nemen spoedig contact op.

NBN Academy

De NBN Academy helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. De NBN Academy is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de NBN Academy Algemene Voorwaarden.