Energy Management Systems Lead Auditor - ISO 50001 - GEVORDERD

CQI & IRCA Certified Course (17583)

Deze gecertificeerde opleiding wordt zowel in het Nederlands als het Engels georganiseerd.

Situering

Het energiemanagement van een organisatie is maar zo goed als het systeem dat wordt opgezet om de werking ervan continu te verbeteren. Een sleutelrol binnen dit gebeuren is weggelegd voor de Lead Auditor. Hij of zij gaat de conformiteit na met de eisen van ISO 50001-norm versie 2011.

Gekwalificeerde Lead Auditoren zijn in staat het succes van een ‘Energy Management System’ (EnMS) verder te ontwikkelen. Gedurende deze intensieve opleiding ligt de nadruk dan ook op de rol en deskundigheid van de Lead Auditor.

Doelgroep

Managers van auditteams en auditoren die hun auditvaardigheden willen verbreden en verdiepen. Dit bij het uitvoeren van externe auditopdrachten voor certificatie of bij leveranciers.

Deze opleiding is noodzakelijk om je als auditor te registreren als hoofdauditor (Lead Assessor) van een EnMS.

Om het maximale uit deze training te halen, is kennis van de ISO 50001 of ISO 14001 of ISO 9001-norm noodzakelijk. Heb je nog geen voorkennis van deze normen? Bekijk het opleidingsaanbod van de NBN Academy.

Resultaten

Deze intensieve training legt de nadruk op de rol en deskundigheid van de Lead Auditor. Hiervoor krijgt de deelnemer handvatten en methodieken aangereikt om het EnMS te beoordelen op conformiteit.

Na afloop van deze 5-daagse training:

 • kan je de ISO 19011 norm voor het auditen van managementsystemen interpreteren
 • weet je hoe de ISO 19011 norm toe te passen voor het auditen volgens ISO 50001:2011
 • begrijp je het doel, de inhoud en de relatie tussen ISO 19011, ISO 50001 en ISO 50004:2014
 • ben je in staat een audit te initiëren, voor te bereiden, uit te voeren, af te ronden en op te volgen
 • kan je een auditrapport opstellen en bespreken
 • weet je hoe je audit-bewijsmateriaal verzamelt conform ISO 19011
 • weet je hoe je een auditteam moet leiden
 • kan je beoordelen of het EnMS voldoet aan ISO 50001:2011

5-daagse opleiding tot Lead Auditor ISO 50001 agenda:

 • Dag 1: 8.30 - 17.30 uur
 • Dag 2: 8.30 - 18.00 uur
 • Dag 3: 8.30 - 18.00 uur
 • Dag 4: 8.30 - 18.00 uur
 • Dag 5: 8.00 - 12.15 uur examen

De Lead Auditor training is een intensieve training. Ze wordt afgerond met het officiële IRCA (International Register of Certificated Auditors)  examen.

Als je slaagt voor dit examen, ben je gekwalificeerd en kan je je als gecertificeerd auditor laten registreren in het 'Auditor Certification Scheme’.

De training duurt 5 dagen en is Engelstalig. De prijs van de training is inclusief lunches, koffie tijdens de pauzes en trainingsmateriaal. Diner en hotelovernachtingen zijn niet inbegrepen. De deelnemers dienen rekening te houden met avondopdrachten. Deze opdrachten nemen gemiddeld per avond 2 uur tijd in beslag.

Wil je graag voorafgaand aan of tijdens de training in een hotel vlakbij overnachten? Wij reserveren graag voor jou een hotelkamer tegen een verlaagd tarief. Contacteer ons.

Meet the trainer

Lloyd's Register is een toonaangevende provider van managementsystemen voor certificatie, verificatie en training die erkend is door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). Hun team bestaat uit ongeveer 20 specialisten. Ze hebben veel praktijkervaring met managementsystemen: ze zijn ervaren auditoren en trainers. Het NBN werkt met hen samen voor verschillende interne en lead auditor trainingen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. NBN Learning Solutions is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de Algemene voorwaarden van NBN Learning Solutions.