Ladingzekerheid - EUMOS Qualified Expert

Word een expert in cargobeveiliging en transportverpakking

Logistiek verantwoordelijken en supervisors weten het als geen ander: goed beveiligde cargo en dito transportverpakking zijn essentieel om de veiligheid te garanderen op de weg en tijdens het laden en lossen. Om die veiligheid te waarborgen, moeten alle betrokkenen op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften en -normen.

Daarom slaan het NBN, de KU Leuven en de European Safe Logistics Association (EUMOS) opnieuw de handen in elkaar om samen een diepgaande trainingssessie te organiseren. De opleiding biedt je alle inzichten die je nodig hebt om een EUMOS-gekwalificeerde expert te worden.

 

Waarom deelnemen?

De training biedt zowel een theoretische als een praktische leerbenadering rond het veilig laden, stouwen en beveiligen van goederen. Na de opleiding volgt een examen (optioneel). Slaag je hiervoor, dan heb je de belangrijkste normen van cargobeveiliging en transportverpakking onder de knie. Daarop kan je verder groeien tot EUMOS-gekwalificeerde expert en vermeld worden op de EUMOS-website.

 

Voor wie?

De training is er voor iedereen die een EUMOS-gekwalificeerde expert in cargobeveiliging en transportverpakking wil worden, zoals:

  • logistiekmanagers
  • verpakkingsontwerpers en -beheerders
  • veiligheidssupervisors
  • trainers (code 95) en controleurs in cargoveiligheid
  • advocaten
  • politie-inspecteurs

 

Programma

Het programma is gericht op cargobeveiliging voor normaal wegvervoer in voertuigen met een maximumvolume tussen 3,5 en 44 ton, voor scheepvaart in binnenwateren en overzee en voor spoorvervoer.

De masterclass en het examen worden georganiseerd in het Nederlands. Ze zijn gericht op de inhoud, interpretatie en praktische toepassing van de volgende normen: EN12195-1, EN12195-2, EN12195-3, EN12195-4, EN12640, EN12641-1 and 2, EN12642, EUMOS 40509, EUMOS 40511 en ISO 1496.

Deelnemers aan het examen kunnen de voornoemde normen enkel raadplegen voor studiedoeleinden. Er wordt een extra vergoeding van € 250 aangerekend voor het examen en de tijdelijke toegang tot de betrokken normen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. 

Bekijk hier de Specifieke voorwaarden van NBN Learning Solutions.