Lean gerichte interne audits uitvoeren

Wat is Lean?

Lean is een filosofie en manier van werken waarbij men in de organisatie is gericht op het creëren van waardestromen in alle processen en het uitschakelen van verspillingen. Lean staat voor maximale toegevoegde waarde voor de klant tegen minimale inspanning. De Lean manier van werken heeft zich inmiddels bewezen. Dit door de processen zo in te richten dat alleen dát gedaan wordt wat strikt nodig is, op de juiste tijd en in de benodigde hoeveelheden.

Binnen Lean is er continu aandacht voor het vroegtijdig ontdekken van en reageren op afwijkingen, zodat kan worden voorkomen dat deze afwijkingen worden doorgegeven naar een opvolgende processtap. Lean werken heeft kortere levertijden en lage kosten tot gevolg.

 

Wat is een leangerichte audit?

De leangerichte audit is een manier van auditen waarbij je je richt op het ontdekken van klantwaarde in alle processen en het elimineren van verspillingen. Hierdoor verbetert de kwaliteit en dalen de kosten. Het resultaat is ook meetbaar op andere vlakken: hogere klanttevredenheid en meer betrokkenheid van de medewerkers.

 

Voor wie is de training bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor interne auditors en lead auditors, die hun auditvaardigheden willen verbreden en uitdiepen en die betrokken (willen) zijn bij het inrichten, toetsen en verbeteren van het kwaliteitssysteem.

Deze manier van interne audit voegt een nieuwe, extra dimensie toe aan jouw auditvaardigheden; het samen met je collega’s onderzoeken van de kansen om de efficiency van de werkprocessen van jouw organisatie en de klanttevredenheid significant te verbeteren.

 

Wat levert de training jou op?

  • Inzicht in doelstelling en plaats van leangerichte interne audits in het auditprogramma;
  • Kennis van de belangrijkste Lean-principes;
  • Herkennen van het ontbreken van klantwaarde en verspillingen in processen;
  • Inrichten en voorbereiden van de uitvoering van een leangerichte interne audit;
  • Vaardigheid in uitvoeren van leangerichte audits (d.m.v. observaties, interviews);
  • Hanteren van praktische toepassingen bij de uitvoering van leangerichte interne audits zoals waardestroomanalyse en A3-methodiek.

 

Vóór de training

Omdat het een verdiepings- en verbredingstraining is, heeft het alleen nut om deel te nemen als je eerst de Interne Audit-training of Lead Auditor-training hebt gevolgd en praktijkervaring hebt als interne auditor.

 

Meet the trainer

Lloyd's Register is een toonaangevende provider van managementsystemen voor certificatie, verificatie en training die erkend is door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). Hun team bestaat uit ongeveer 20 specialisten. Ze hebben veel praktijkervaring met managementsystemen: ze zijn ervaren auditoren en trainers. Het NBN werkt met hen samen voor verschillende interne en lead auditor trainingen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. 

 

Specifieke voorwaarden

Bekijk hier de Specifieke voorwaarden van NBN Learning Solutions.