Leertraject ISO 14001 - Gecertificeerd NBN milieuprofessional

Doelstellingen

Met een duurzame organisatie voor ogen is een effectief milieumanagementsysteem meer dan ooit een noodzaak geworden. ISO 14001 biedt daarbij een essentieel kader. Aan de hand van de norm kan je relevante milieu-indicatoren identificeren, prioriteren, beheersen, monitoren én verbeteren. Om je daarbij te helpen organiseert NBN Learning Solutions een leertraject ISO 14001. Het doel: op drie maanden uitgroeien tot een gecertificeerde NBN-professional.

 

Jouw voordelen

Leertraject met 15% korting

Geniet van 15% korting als je je inschrijft voor beide modules in 2020.

 

Gecertificeerd NBN milieuprofessional

Certificaat als kroon op het werk! Het NBN-certificaat bewijst dat je de leerdoelstellingen van de verschillenden opleidingen vlot beheerst. Zo heb je een extra troef in handen voor je professionele loopbaan.

 

Programma

BASIS - De norm kennen (1 dag)

In één dag, het fundament voor een goede kennis van de ISO 14001-norm:

 • algemene inleiding
 • structuur en eisen van ISO 14001:2015
 • wat betekenen deze wijzigingen voor mijn ISO milieumanagementsysteem?
 • hoe kan ik de wijzigingen implementeren in mijn bestaande managementsysteem?
 • wat is de impact op auditing?

We vragen ook om je eigen milieuhandboek mee te brengen naar deze sessie. Zo kan je gericht vragen stellen en inspelen op je eigen behoeftes.

 

GEVORDERD - De norm auditen (Lead auditor, 5 dagen)

In deze tweede module leer je alle nodige vaardigheden om als auditor aan de slag te gaan. Na deze module:

 • weet je hoe je de ISO 19011-norm moet toepassen voor het auditen volgens ISO 14001:2015;
 • begrijp je het doel, de inhoud en de relatie tussen ISO 19011, ISO 14001, ISO 14004, ISO 14040 en ISO 14050;
 • kan je een audit plannen, uitvoeren en opvolgen;
 • ben je in staat om een auditrapport op te stellen en te bespreken;
 • weet je hoe je audit-bewijsmateriaal verzamelt conform ISO 19011;
 • kan je een auditteam leiden;
 • slaag je erin om te beoordelen of het EMS voldoet aan ISO 14001:2015.

Op het einde van deze tweede module kan je het officiële IRCA-examen (International Register of Certificated Auditors) afleggen. Is het resultaat positief? Dan kan je je als gecertificeerde auditor laten registreren in het ‘Auditor Certification Scheme’.

 

Doelgroep

Iedereen die ISO 14001 in een professionele context wil toepassen, is welkom: van zaakvoerders over milieumanagers tot interne en externe auditoren.

Meet the trainer

Joerdi Roels is Lead Auditor en normenexpert bij Quess. Hij begeleidt organisaties bij het invoeren en optimaliseren van managementsystemen volgens ISO 14001, ISO 9001, ISO 45001 en ISO 26000. Daarvoor kan hij bogen op ruim 20 jaar ervaring in de wereld van normen en normalisatie.

Meet the trainer

Lloyd's Register is een toonaangevende provider van managementsystemen voor certificatie, verificatie en training die erkend is door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). Hun team bestaat uit ongeveer 20 specialisten. Ze hebben veel praktijkervaring met managementsystemen: ze zijn ervaren auditoren en trainers. Het NBN werkt met hen samen voor verschillende interne en lead auditor trainingen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen. NBN Learning Solutions is een onderdeel van het NBN (Bureau voor Normalisatie) en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. Het NBN is in België het unieke aanspreekpunt voor wie normen wil ontwikkelen, kopen of opleiding wil volgen rond de toepassing van managementnormen.

 

Algemene voorwaarden

Bekijk hier de Algemene voorwaarden van NBN Learning Solutions.