Masterclass: de QHSE-manager als business partner

Als QHSE-manager ontwikkelen naar een business partner?

Merk jij ook dat er veel verandert voor bedrijven en voor jou als QHSE-manager? Word jouw vak ook steeds veeleisender? Zie jij ook dat stakeholder engagement, leiderschap en denken in kansen en risico’s een steeds grotere rol spelen? Heb jij het gevoel dat jij veel ideeën en mogelijkheden ziet om de prestaties van jouw bedrijf te verbeteren? Wil jij graag handvatten hebben om hier op de beste manier mee om te gaan? Dan is onze masterclass voor jou de juiste keuze!

Op maatschappelijk en technologisch gebied wijzigt er enorm veel, wat invloed heeft op jouw bedrijf en zijn of haar positie in de markt. Om nog maar niet te spreken van de veranderende eisen en wensen van stakeholders (denk aan data, duurzaamheid, veiligheid, integriteit, arbeidsomstandigheden en wet- en regelgeving). Al deze ontwikkelingen hebben invloed op jouw bedrijf en de kansen en risico’s voor de toekomst.

Naast verplichtingen biedt dit vooral ook nieuwe kansen voor jouw rol. Als business partner leer je met de directie op gelijke hoogte praten en deze te ondersteunen. Je weet op welke manier je jouw voorstellen onder de aandacht brengt zodat collega’s de waarde ervan ervaren. Je kan collega’s in de organisatie motiveren en begeleiden in klantgericht handelen. Je ontdekt mogelijkheden om met jouw inzichten collega’s te ondersteunen in de verbetering van de dagelijkse processen.

 

Leerdoelstellingen van deze opleiding

 • Je weet jouw rol en toegevoegde waarde voor jouw organisatie duidelijk te maken.
 • Je kan directie en collega’s meenemen in de nieuwe ontwikkelingen, waardoor zij steeds vaker een beroep op jou doen.
 • Met jouw nieuwe inzichten en handvatten weet je hoe je succesvol kan bijdragen aan verbetering van resultaten van jouw organisatie.
 • Je vergroot je netwerk met andere QHSE-managers.
 • Je leert effectiever te communiceren.
 • Je leert als business partner overtuigend met de directie te praten en deze te ondersteunen.
 • Je weet op welke manier jij je voorstellen onder de aandacht brengt zodat collega’s de waarde ervan ervaren.
 • Je kan collega’s in de organisatie motiveren en begeleiden in klantgericht handelen.
 • Je ontdekt mogelijkheden om met jouw inzichten collega’s te ondersteunen in de verbetering van de dagelijkse processen.

 

Onze masterclass geeft je handvatten om vaardigheden (presenteren, adviseren, beïnvloeden en faciliteren) te ontwikkelen die je nodig hebt in jouw veranderende rol als QHSE-manager:

 • Kansen en risico’s helder en gestructureerd in kaart brengen.
 • Directie overtuigen, motiveren en effectief ondersteunen.
 • De organisatie ondersteunen om de strategische richting en de doelen af te stemmen op de bedrijfsprocessen.
 • Business partner zijn voor collega’s op alle niveaus in de organisatie.
 • Motivator zijn voor leidinggevenden en medewerkers in het klantgericht handelen en continu verbeteren van hun processen.

 

Focusthema: veiligheid in je organisatie

De masterclass van 25 & 29 mei richt zich specifiek naar QHSE Managers en veiligheidsprofessionals met minstens acht jaar werkervaring die hun kennis en inzichten willen verruimen.

Heb je interesse in de zin en onzin van veiligheid voor uw organisatie? Stel je “safety first” ook wel eens in vraag? Bestaat er zoiets als een “zero accident” organisatie? Heb je interesse om je aanpak doelgerichter te maken? Wil je diepgaande en nieuwe inzichten verwerven in safety leadership en hoe je dat kan toepassen in uw organisatie? Wil je een business partner worden die toegevoegde waarde levert voor de organisatie? Heb je zin om als mens bij te leren om effectiever uw vak uit te oefenen? Wil je uw netwerk verbreden? Hoe past dit allemaal in de ISO 45001? Dan is deze masterclass voor jou de juiste keuze!

 

Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor QHSE managers die zich willen ontwikkelen tot volwaardig Business Partner.

Er is geen specifieke voorkennis nodig. Bekendheid met wat er speelt binnen je organisatie of met je eigen managementsysteem helpt je wel met het maken van de vertaalslag naar de praktijk.

 

Doelgroep programma 25 & 29 mei - focus veiligheid

 • HS(E) managers - QESH managers – KAM coördinatoren
 • Preventieadviseurs niveau 1
 • Arbodeskundige (HVK)
 • Preventiemedewerkers met veel ervaring
 • Safety professionals
 • Iedereen die geïnteresseerd is in veranderprocessen rond veiligheid

 

 

Meet the trainer

Lloyd's Register is een toonaangevende provider van managementsystemen voor certificatie, verificatie en training die erkend is door de United Kingdom Accreditation Service (UKAS). Hun team bestaat uit ongeveer 20 specialisten. Ze hebben veel praktijkervaring met managementsystemen: ze zijn ervaren auditoren en trainers. Het NBN werkt met hen samen voor verschillende interne en lead auditor trainingen.

NBN Learning Solutions

NBN Learning Solutions helpt organisaties bij het begrijpen en toepassen van normen en organiseert zowel open als bedrijfsinterne opleidingen rond managementnormen. 

 

Specifieke voorwaarden

Bekijk hier de Specifieke voorwaarden van NBN Learning Solutions.