Met IWA 42 op weg naar ‘Net Zero’

Momenteel zitten onze wereldleiders op de 27ste klimaatconferentie van de VN (COP27) in Sharm-el-Sheikh (Egypte) samen om zich te buigen over een actieplan om de klimaatverandering aan te pakken.

 

ISO is ook op de top aanwezig om duidelijk te maken dat internationale normen het perfecte middel zijn om de klimaatakkoorden om te zetten in daden. Daarom lanceerde ze op de COP27 IWA 42: richtlijnen voor ‘Net Zero’.

 

Wat is IWA 42?

IWA (International Workshop Agreement) 42 is een document dat een universele definitie geeft van ‘net zero’ of netto nul. Het geeft aanbevelingen voor een wereldwijde, gemeenschappelijke aanpak om netto-nul-broeikasgasemissies te bereiken. En dat door middel van vrijwillige initiatieven, normen, beleid en nationale en internationale regelgeving.
 

Wat betekent net zero?

Net zero of netto nul is een toestand waarin de totale uitstoot van broeikasgassen kleiner of gelijk is aan de uitstoot die het uit de atmosfeer verwijdert. Als je netto nul bereikt, stopt de opwarming van de aarde. En dat is een noodzaak om de doelstellingen van het akkoord van Parijs te behalen.

Download IWA 42 gratis!

Het NBN stelt dit document met netto-nul-richtlijnen gratis ter beschikking in de e-shop.

Geabonneerd op myNBN? Dan staat IWA 42 daar voor je klaar.

Meer weten over net zero?

Wat is ‘net zero’ precies? Wie is ermee bezig? En hoe meet je het? Al je vragen worden beantwoord in dit artikel:
 

Alles over ‘net zero’

Hoe helpen normen bij ‘net zero’?

Normen zijn waardevolle hulpmiddelen om tot ‘net zero’ te komen. Wil je weten hoe ze daarbij helpen? Lees het in dit artikel:
 

Normen helpen bij ‘net zero’