Het NBN zet Belgische experten in de bloemetjes op Thank You Event

dit is de taalnl

Het NBN zet Belgische experten in de bloemetjes op Thank You Event

Al voor het vijfde jaar op rij gaf het NBN een speciale invulling aan Thanksgiving Day. Tijdens een druk bijgewoond event in het Brusselse Magritte Museum ging op donderdag 28 november 2019 alle aandacht naar de Belgische experten. Drie van hen kregen een speciale vermelding voor hun inspanningen op het vlak van normontwikkeling en -promotie. Zij namen na een feestelijke avond een welverdiende award mee naar huis.

 

Waarom we onze experten vieren?

“Het hele jaar door zetten ze zich in om nationale, Europese en internationale normen vorm te geven”, zegt Ellen Bartholomeeusen, Operations Manager bij het NBN. “En dat in de meest uiteenlopende domeinen: van public procurement over artificiële intelligentie tot lastechnieken. Daar varen zowel de samenleving als de economie wel bij. Zo kunnen organisaties normen toepassen om nieuwe markten te bespelen of te innoveren. Het werk achter de schermen krijgt echter niet altijd de erkenning die het verdient. Met dit event wil het NBN een duidelijk statement maken.”

 

And the winners are …

Tijdens een spannende prijsuitreiking mochten 3 experten het podium betreden. Zij kregen, elk in hun categorie, een prestigieuze award.

Bedrijven met minder dan 50 werknemers: Bernard Van hoorickx 

Als ingenieur en zaakvoerder bij studiebureau Van hoorickx, is Bernard al meer dan 20 jaar actief als normexpert voor metselwerken. Hij werd in 2013 benoemd tot voorzitter van NBN E25006 Masonry Structures, maar levert ook een actieve bijdrage aan NBN E25001 Structures. Beide normcommissies zijn van cruciaal belang voor de Eurocodes. Bernard is dan ook een veel gevraagde gastspreker bij ingenieursverenigingen.

Bedrijven met meer dan 50 werknemers: Andreas von Wuellerstorff

Vanuit zijn functie als European Railway Regulation & Standardisation Manager bij Siemens, draagt Andreas actief bij aan de Europese regelgeving van het Spoorwegbureau van de Europese Unie (ERA). Daarin wordt vaak verwezen naar normen van CEN/CENELEC, IEC en ISO. Vandaar de link naar het normalisatieproces. Hij vertegenwoordigt het NBN/België al 10 jaar in diversie normcommissies op Europees en internationaal niveau, zoals CEN/TC 256 ‘Railway Applications’ en CLC/TC 9X ‘Electrical and electronic applications for railways’.

Academici: Tomer Ashur

Tomer is een postdoctorale researcher van de onderzoeksgroep Computer Security and Industrial Cryptography (COSIC) aan de KU Leuven. Die expertise deelt hij sinds 2016 in de werkgroep ISO/IEC JTC1/SC27 – IT Security Techniques. Zo staat hij mee aan de wieg van nieuwe normen in informatie- en ICT-beveiliging. Bovendien publiceerde Tomer al heel wat publicaties rond cryptography en cryptoanalyse.

Word zelf expert bij het NBN

Wil je graag meewerken aan normen in jouw sector? Meld je aan voor een van onze normcommissies en deel je expertise en knowhow. Zo ben je als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, bouw je een sterk netwerk op en geef je je eigen organisatie een stem.

Ik meld me aan als expert

 

Vragen?

Neem contact op met ons team Standard Development via standard.development@nbn.be of 02 300 78 53.