Bereken de glasdikte met de nieuwe Vitralys® app

Leuk nieuws voor wie in de glasindustrie of in de bouwsector werkt. Wist je dat je vanaf nu de dikte van glas met een eenvoudige app kunt berekenen? Heel intuïtief en gebruiksvriendelijk. Gedaan dus met alle zware Excelsheets en complexe berekeningsformules. Het bespaart je een hoop tijd, denkwerk en administratie.

Vitralys® app: handig van A tot Z

Het bedrijf Apps Only heeft deze app ontwikkeld in opdracht van het Verbond van de Glasindustrie. De Vitralys® app is nu de Belgische sectorale berekeningstool van beglazingdikte. En dit volledig overeenkomstig de berekeningsmethoden uit de norm NBN S23-002-2:2016 Glaswerk – deel 2: Berekening van glasdikte. De app is beschikbaar in het Nederlands, Frans, Duits en Engels. Je kan ze zowel op je computer gebruiken als op tablets met een Android (Google Play) of iOs (Apple) besturingssysteem. De jaarlijkse licentie bedraagt 90 euro (exclusief BTW).

Hoezo, volgens de norm?

De norm NBN S23-002-2:2016 beschrijft enkele beproefde methoden om de dikte van glas te berekenen. Ze werd opgesteld door de Belgische normcommissie NBN E129 Glas voor gebouwen en werd in januari 2016 gepubliceerd. Door deze norm toe te passen, geeft u als bedrijf vertrouwen aan uw klanten en leveranciers. Ze mogen er in dit geval zeker van zijn dat het glas conform de regels is en vooral ook veilig. Deze app volgt blindelings deze berekeningsmethode en dient als referentieberekeningstool voor beglazingsdikte. Leuk initiatief, niet?

Meer info?

Lees het persbericht van het Verbond van de Glasindustrie over de Vitralis app.

Lees hier hoe de app werkt.