Verhoog de beveiliging van je data met ISO/IEC 27701

dit is de taalnl

Verhoog de beveiliging van je data met ISO/IEC 27701

Zowel grote als kleine organisaties beheren vandaag een enorme hoeveelheid aan gevoelige data. De Belgische en Europese overheden spelen daarop in door strikte regels op te leggen, zoals de recente GDPR-wetgeving. Ondertussen moet je ook rekening houden met mogelijke cyberaanvallen of datalekken. Hoe behoud je bij dit alles de controle? Een informatiemanagementsysteem op basis van ISO/IEC 27701 biedt het antwoord.

De digitalisering van onze samenleving heeft voor- en nadelen. Enerzijds gaan we nu efficiënter dan ooit te werk, anderzijds zijn we ook kwetsbaarder geworden. Denk maar aan de gegevens van je klanten, leveranciers en andere stakeholders die op je servers en harde schijven staan. Krijg je te maken met een beveiligingsprobleem of volg je de Europese privacywetgeving niet correct op, dan zijn de financiële gevolgen doorgaans niet te onderschatten. Bovendien krijgt je reputatie in dat geval een flinke knauw. Maar je staat er niet langer alleen voor.

 

Dé tool voor een sterk Privacy Information Management System (PIMS)

ISO/IEC 27701 (Security techniques – Extension to ISO/IEC 27001 and ISO/IEC 27002 for privacy information management – Requirements and guidelines) bundelt de vereisten voor het opzetten, implementeren en continu verbeteren van een managementsysteem gericht op de beveiliging van persoonlijke gegevens. Het bouwt daarmee verder op ISO/IEC 27001, dé internationale norm voor een waterdicht Information Security Management System (ISMS). Het grote voordeel: beide normen zijn nuttig voor elk type organisatie, los van grootte of sector.

 

Altijd up-to-date

“Vooral het continue verbeteringsproces – essentieel bij een managementsysteem – is belangrijk in een wereld waarin de technologie nooit stilstaat”, zegt Andreas Wolf, voorzitter van de normcommissie die ISO/IEC 27701 ontwikkelde. “Informatiebeveiliging is immers niet enkel een juridische verplichting, het is ook een noodzaak op sociaal vlak. Je moet het vertrouwen van overheden, partners, klanten en medewerkers winnen én behouden. Daar pluk je uiteindelijk ook zelf de vruchten van.”

 

De 3 grootste voordelen van ISO/IEC 27701:

  • volledig mee met de privacywetgeving; 

  • betere bescherming tegen cyberaanvallen en datalekken; 

  • verhoogd vertrouwen van al je stakeholders. 

Wil je de beveiliging van je data verhogen met ISO/IEC 27701?

Koop de norm aan in de NBN-shop.

Liever eerst de basisnorm voor digitale informatiebeveiliging onder de knie krijgen?

Schrijf je in voor een van onze opleidingen over ISO/IEC 27001.