Dé sleutel tot succesvolle innovatie? Normen!

dit is de taalnl

Dé sleutel tot succesvolle innovatie? Normen!

Innovatie is voor bedrijven en organisaties een absolute voorwaarde om te overleven: het verhoogt de efficiëntie en draagt bij tot de groei van je bedrijf. Wil je het maximum halen uit de investeringen in innovatie? Zet dan in op normen voor innovatiemanagement. Ze helpen je bij de implementatie van een gestructureerd innovatieproces. Heb je zelf de nodige kennis en expertise in huis om normen vorm te geven? Dan kan je ook meewerken aan normontwikkeling.
 

Innovatie van ideeën, producten, diensten of processen

Alles kan je innoveren. Innovatie wordt toegepast in elke bedrijfsactiviteit: vanaf de ontwikkeling tot de levering van een nieuw product of dienst.

Bedrijven kunnen eigen innovatie en kennis verankeren in een norm. Zo wordt normalisatie een strategisch instrument voor bedrijven die willen innoveren. Normen versnellen het innovatieproces en maken het efficiënter. Daarom is het gebruik van normen in de onderzoeks-, ontwikkelings- of testfase van producten altijd een goed idee. Ook bij administratieve of productieprocessen helpen normen om gemakkelijker verbeteringen door te voeren.
 

Normen voor innovatiemanagement

Wil je dat je investeringen in innovatie opbrengen? Zet dan in op normen voor innovatiemanagement. Ze helpen je bij de implementatie van een gestructureerd innovatieproces. Normen voor innovatiemanagement zijn ontwikkeld om de innovatie van producten en diensten te stimuleren. Maar ook van processen en ideeën. Elke organisatie heeft er dus baat bij.

Wat je prioriteiten ook zijn, je krijgt met de innovatiemanagementnormen ondersteuning van a tot z: van het definiëren van jouw doestelling, over het bepalen van de nodige middelen, tot het evalueren en opvolgen van jouw innovatie.

Bonus: innovatiemanagement is gemakkelijk te integreren in een bestaand managementsysteem. De ideale oplossing dus om jouw managementsysteem nóg innovatiever aan te pakken!
 

Hoe begin je eraan?

 

ISO 56000

ISO 56000 Innovation management - Fundamentals and vocabulary legt de theoretische basisprincipes van een innovatiemanagementsysteem vast.

 

ISO 56002

Het systeem succesvol omzetten in de praktijk doe je met ISO 56002 Innovation management – Innovation management system - Guidance.

 

Themapagina Innovatie

Alle specifieke normen rond innovatiemanagement vind je op onze themapagina.

 

Innovatie en normalisatie

Innovatie en normalisatie gaan hand in hand. Vanaf het eerste idee, tot het op de markt brengen van jouw innovatief concept: in elke stap kunnen normen je helpen. Normontwikkeling is dus ontzettend belangrijk. Normcommissies zijn dan ook voortdurend op zoek naar specialisten en mensen met de nodige knowhow om mee te werken aan normontwikkeling.

Zelf normen ontwikkelen?

Is meewerken aan normontwikkeling iets voor jou? Word dan expert in een normcommissie.