De toegevoegde waarde van Internet of Things voor kmo’s

dit is de taalnl

De toegevoegde waarde van Internet of Things voor kmo’s

Infosessie: 20 september 2018 -  17:00-20:00 uur - VAC Virginie Loveling, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent

 

Er wordt verwacht dat Internet of Things (IoT) een grote impact zal hebben op zowel het dagelijks leven van de consumenten als op het bedrijfsleven.  Verbetering van productieprocessen, oplossingen bieden voor problemen rondom energie en milieu, criminaliteit, gezondheidszorg, onderwijs, enz... het IoT biedt tal van voordelen, ook voor kmo’s.
 
Maar wat is juist IoT? Met ‘things’ worden allerhande apparaten uit ons dagelijks leven bedoeld die met elkaar verbonden zijn door het internet en die via de computer of smartphone gestuurd worden (bijv. machines, sieraden, auto’s, thermostaat, koelkast,  koffiezet…). Dit biedt oneindig veel mogelijkheden maar het maakt onze persoonlijke leefomgeving ook erg gevoelig voor cybercriminaliteit.
 
Voor vele ondernemers blijft IoT een abstracte wereld en wij willen hen niet alleen kennis laten maken met de opportuniteiten maar ook met de veiligheidsaspecten ervan. Het is onmogelijk om in een bestek van twee uur alles over IoT te belichten; daarom focussen we ons op bepaalde segmenten, namelijk het bouwen van moderne en schaalbare IoT oplossingen, de beveiliging van IoT en het belang van normen.
 
Deze sessie kadert binnen de Digitale Agenda van de Europese Commissie en wordt georganiseerd door het Bureau voor Normalisatie (NBN) in samenwerking met het Enterprise Europe Network Vlaanderen.  Meer informatie hierover kan u vinden op deze website https://ec.europa.eu/digital-single-market/
 
Programma:
 TitelSpreker
17u00Onthaal en registratie 
17u30VerwelkomingPascal Verheye, Information Manager, Enterprise Europe Network Vlaanderen
17u35De voordelen van normen voor kmo’sEllen Bartholomeeusen, Communication & Marketing Manager, NBN
17u50Voorbij de IoT hype: moderne en schaalbare IoT oplossingen bouwenNick Boucart, Senior Advisor Software Engineering & ICT, Sirris
18u10IoT & security  [in English]Bojan Spasic, Project Leader Software Security, Sirris
18u40Wat betekent EU Cybersecurity Certificatie voor het Internet of Things?Florent Frederix, Principal Administrator European Commission, DG Connect
19u00Q&A 
19u10Netwerkmoment 
 
Waar?
Het evenement vindt plaats in het VAC Virginie Loveling in Gent. Dit is de kantoortoren naast het station van Gent-Sint-Pieters.
 
Wanneer?
Donderdag 20 septmeber 2018. Ontvangst is voorzien vanaf 17:00 uur.
 
Prijs?
Deelname is gratis maar het aantal plaatsen is relatief beperkt.
 
Inschrijven?
Vooraf inschrijven is noodzakelijk en kan door te klikken op deze link.
 
Meer informatie?
Meer informatie over dit evenement kan u inwinnen bij Pascal Verheye via pascal.verheye@vlaio.be of 02 209 27 38, of bij Kristof Willems via kristof.willems@nbn.be of 02 300 78 68.