Don’t feel ISOlated: de toegevoegde waarde van normen voor medische laboratoria

dit is de taalnl

Don’t feel ISOlated: de toegevoegde waarde van normen voor medische laboratoria

Laboratoriumtechnologen kennen als geen ander de complexiteit van werkprocessen en werkomstandigheden. Nauwgezet de juiste stappen zetten, nooit de controle verliezen en op korte termijn betrouwbare informatie aanleveren: wie een medisch laboratorium als werkhabitat heeft, beschikt over stalen zenuwen, een snel reactievermogen en een perfectionistisch oog voor precisie. En staat fors onder druk. Normen kunnen hier redding bieden. 
 
Een gedetailleerd stappenplan is de enige manier om betrouwbaarheid, precisie en solide resultaten in een laboratorium te waarborgen, binnen een strak tijdschema. Om die efficiënte werkmethodes te ontwikkelen, zijn sturing en een ‘handleiding’ nodig. Daarom publiceert ISO, de Internationale Organisatie voor Normalisatie, normen voor medische laboratoria.

ISO in het labo

ISO-normen voor laboratoria bevatten de vereisten, richtlijnen en specifieke kenmerken om ervoor te zorgen dat alle materialen, processen en stappen efficiënt ingezet worden. Door ISO-normen te volgen, zullen medische laboratoria beter presteren.

Don’t feel ISOlated: een evenement over de toegevoegde waarde van normen in medische labo’s

Hoe die normen u kunnen helpen? Dat tonen we graag aan op 24 mei in Brussel. Samen met BVLT, de Belgische Vereniging van Laboratorium Technologen, organiseert het NBN die namiddag het evenement ‘The added value of standards in laboratories – don’t feel ISOlated’. Experten uit het laboveld vertellen u over de voordelen, het nut, de implementatie en het gebruik van normen in de medische labowereld.
Tijdens dit evenement wordt er ook een posterwedstrijd georganiseerd voor studenten en pas afgestudeerden van de opleiding Biomedische laboratoriumtechnologie. Meer informatie over die competitie? Contacteer Lieve Geerts.

Alles over normen in medische laboratoria

Schrijf je in voor het NBN-event ‘The added value of standards in laboratories – don’t feel ISOlated’ op donderdag 24 mei 2018 in de Erasmushogeschool in Jette, Brussel.
 
Koop de ISO-normen voor laboratoria in de NBN e-shop