Fijne feestdagen met veel cadeaus, chocolade en - jawel - normen

dit is de taalnl

Fijne feestdagen met veel cadeaus, chocolade en - jawel - normen

Het is weer de mooiste tijd van het jaar: de feestdagen staan voor de deur. En daar horen pakjes en heerlijke chocolade bij! Wist je dat er ook daarvoor normen bestaan, zoals EN 14012 en ISO 34101, die een garantie bieden op kwaliteit? Zo kan jij zorgeloos genieten van gezellige feestdagen, mét een leuk cadeau en een lekker stukje chocolade.

 

Chocolade, de grootste smaakmaker van de kerstperiode

December is zoals gewoonlijk de maand bij uitstek om jezelf en je omgeving te verwennen met allerlei zoetigheid. En voor chocolade is een glansrol weggelegd: van Sinterklaas aan het begin van de maand tot eindejaar, het lekkers is de hele periode alomtegenwoordig.

Maar heb je je al eens afgevraagd waar al die chocolade vandaan komt? Of hoe ze wordt gemaakt? Dankzij ISO 34101 – Sustainable and traceable cocoa hebben we sinds dit jaar een helder beeld van de duurzaamheid, kwaliteit en afkomst van de cacao die in onze chocolade gaat. Zo kan jij met een gerust hart genieten!

Wist je trouwens dat deze vierdelige normreeks vanaf eind januari verkrijgbaar is als NBN-norm in de e-shop?

 

Pakjesnormen: een geschenk uit de hemel

Bij de feestdagen horen uiteraard ook cadeautjes! Het leukste is om die persoonlijk te overhandigen. Lukt het niet om kerst en nieuw samen te vieren dit jaar? Dan is er gelukkig ook de post, die ervoor zorgt dat pakjes op tijd en in één stuk hun weg naar het juiste adres vinden.

Wist je dat normen ook daar een belangrijke rol in spelen? De Europese norm CEN/TS 16819:2015 zorgde bijvoorbeeld voor een uniformisering van de afmetingen van pakketten en dozen, om zo de dienstverlening te verbeteren over het hele continent. Dit jaar kwam daar ook een norm rond klachtenbehandeling bij: NBN EN 14012:2019. Dus ook als je pakje niet terechtkomt, staan er normen voor je klaar!

Een overzicht van alle normen met betrekking tot de postdiensten vind je hier.

 

Ook volgend jaar maakt het NBN graag samen met jou werk van kwaliteit. 

We wensen intussen iedereen een fijne eindejaarperiode toe en klinken graag samen op een schitterend 2020!

 

Wil je graag je kennis over normen uitbreiden in het nieuwe jaar?

Duik dan nu in ons opleidingsaanbod voor 2020.