Gezondheid en veiligheid op het werk

dit is de taalnl

Gezondheid en veiligheid op het werk

Veiligheid moet een prioriteit zijn op elke werkplek. Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie sterven er dagelijks 6 300 mensen als gevolg van arbeidsongevallen of beroepsziekten. Dit zijn meer dan 2,3 miljoen sterfgevallen per jaar. Daarnaast zijn er nog jaarlijks 317 miljoen ongevallen op het werk, die vaak leiden tot langdurige afwezigheid van het werk.

Ongevallen kunnen worden voorkomen. Een toekomstige ISO-norm zal voor het eerst een internationaal kader scheppen voor best practices op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk. Daardoor zal het aantal werkgerelateerde ongevallen, letsels en ziekten wereldwijd dalen.

De langverwachte ISO norm zal worden ontwikkeld door een nieuw opgericht ISO projectcomité ISO/PC 283, Occupational health and safety management systems - Requirements. Dit comité hield zijn kick-offmeeting in oktober 2013 in Londen. ISO/PC 283 zal de taak krijgen om de norm OHSAS 18001 (managementsysteemeisen voor gezondheid en veiligheid op de werkplek) om te zetten in een ISO-norm.

Bron: www.iso.org