Information governance: slim bestanden beheren in digitale tijden

dit is de taalnl

Information governance: slim bestanden beheren in digitale tijden

Organisaties worden vandaag bedolven onder een lawine van – steeds meer digitale – informatie. Heel wat van die gegevens moet je wettelijk bijhouden en privacyregels zijn streng. Bovendien zijn er kapers op de kust: cybercriminelen willen jouw kostbare data maar wat graag te pakken krijgen. Kortom, informatiebeheer is vandaag ontzettend complex. En tegelijkertijd is het belangrijker dan ooit. Hoe doe jij het? 
 
Om organisaties te helpen bij het beheren – identificeren, klasseren, archiveren, bewaren en soms vernietigen – van documenten en informatie ontwikkelt ISO belangrijke normen voor documentenbeheer zoals ISO 15489 en ISO 16175.  Wat is hun toegevoegde waarde? En hoe gebruiken overheidsinstellingen en bedrijven de normen om de juiste informatie op de juiste manier te beheren?

Infosessie rond information governance

Of je nu vertrouwd bent met informatiebeheer of nog op zoek bent naar oplossingen, het NBN verwelkomt je graag op een infosessie rond het onderwerp. Samen met Sopra Steria, leider in digitale transformatie, organiseren we ‘Information governance: managing records in today’s digital era’  op donderdag 11 oktober 2018 in Science14 in Brussel (14u – 17.30u). Op de agenda: een inleiding op de toegevoegde waarde van normen en normenontwikkeling en een aantal specifieke sessies rond informatiebeheer.

Overheid en privébedrijven

Een van de sprekers is Laurence Maroye, security consultant bij Sopra Steria. Laurence is initiatiefneemster van de NBN-expertengroep die normen ontwikkelt voor documentenbeheer. Zij legt uit hoe normen privébedrijven kunnen helpen om informatie efficiënt en wettelijk te beheren. Na haar verhaal zoomen we in op informatiebeheer bij de overheid: de gemeente Sint-Gillis getuigt hoe zij het aanpakken. En we vertellen hoe Digital Belgium de positie van België wil versterken op de digtale kaart.

Experts gezocht

Na de presentaties is er uitgebreid tijd om je ervaringen te delen met peers. Wie daar interesse in heeft, is trouwens van harte welkom om zijn expertise rond documentenbeheer met ons te blijven delen. Het NBN is immers nog op zoek naar experten om normen rond informatiebeheer te helpen ontwikkelen. Hoe dat werkt en waarom je dat zou doen?  In dit artikel  lees je waarom je aanmelden als expert een slimme zet is.

Schrijf je in voor ons event

We hopen van harte om onze inzichten rond documentenbeheer met je te kunnen delen op 11 oktober. Bekijk het eventprogramma en schrijf je vandaag nog in.
 
Meer weten over informatiebeheer? Contacteer ons.