ISO 45001 en ISO 45003 voor een succesvolle terugkeer naar het werk

dit is de taalnl

ISO 45001 en ISO 45003 voor een succesvolle terugkeer naar het werk

Veilig en gezond blijven op de werkvloer is belangrijk – zeker in tijden van corona. Het virus zette de (werk)wereld op zijn kop. Jouw belangrijkste uitdagingen? Je bedrijf overeind houden én de veiligheid van je medewerkers garanderen. Beide items staan nu extra in de kijker. Want we pakken de draad weer voorzichtig op en keren terug naar het werk.

 

ISO 45001 als optimaal startpunt

Geen idee hoe je begint aan een managementsysteem dat volledig draait rond gezondheid en veiligheid op het werk? Dan biedt ISO 45001 jou de perfecte start. Die norm helpt organisaties bij de creatie en behouden van een gezonde en veilige werkplek. En dat in kantoren, fabrieken, open ruimtes én andere werkomgevingen. De norm ISO 45001 biedt concrete richtlijnen die de:

  • risico’s verminderen
  • gezondheid beschermen
  • veiligheid vergroten 

Zet je organisatie in op een veilige en gezonde werkomgeving? Dan verlaag jij de kosten van ziekteverzuim en verzekeringspremies. Bovendien verhoog je zo ook de productiviteit en medewerkerstevredenheid. Een win-win!

 

ISO 45001 heeft een positieve impact op je bedrijf. Je profiteert van:

  • minder ongevallen
  • lagere kosten
  • sterkere reputatie
  • meer betrokkenheid

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden?

Ga nu naar de NBN-shop of koop de norm aan via myNBN

Aandacht voor psychologische gezondheid met ISO 45003

Gezondheid op de werkvloer gaat niet alleen over fysieke veiligheid. De spanningen die corona (heeft) veroorzaakt, hebben ook een mentale impact op iedere medewerker. Hoe ga je daar als werkgever mee om? Grijp naar ISO 45003 voor duidelijke richtlijnen om psychosociale risico’s te beheren. De norm behandelt de vele gebieden die van invloed kunnen zijn op de psychologische gezondheid van je werknemers.

Meer weten?

De norm ISO 45003 is beschikbaar in de NBN-shop of via myNBN