Marktstudie VUB: gebruik van normen vermindert risico’s

dit is de taalnl

Marktstudie VUB: gebruik van normen vermindert risico’s

Normen hebben een positieve impact op de economie. Dat bewijst een recente VUB-studie met nieuwe feiten en cijfers. Alleen al om risico’s in je organisatie te verminderen, komen ze goed van pas. De studie onderzocht hun effect onder meer bij Belgische organisaties die normen gebruiken. Opvallend: meer dan de helft doet dat om risico’s te beperken, zoals productiefouten en ongevallen die vaak voorkomen.

 

Meten om te weten

Het NBN gaf de opdracht voor de onafhankelijke VUB-marktstudie – een primeur voor ons land. Ons doel? De positieve impact van normen op onze economie blootleggen. Meten om te weten, dus. En ook inzichten verzamelen om jou te overtuigen.

Let’s talk about riskmanagement

Iedereen kent de regel: hoe beter je je risico’s beheert, hoe beter je als organisatie presteert. Het lijkt eenvoudig, maar het blijft een uitdaging. Onze tip? Gebruik een uitgekiende norm zoals ISO 31000 om je risico’s te helpen verminderen.

Maak komaf met onzekerheden

Een goed risicomanagement is meer dan ooit een must. Alsmaar meer organisaties zijn zich daarvan bewust en hanteren daarvoor ISO 31000. Uit de VUB-studie blijkt dat maar liefst 52,9 procent van de ondervraagden die normen gebruiken, dat doet om risico’s te beperken.

Speel op veilig

ISO 31000 controleert alle onzekere factoren, zoals risico’s. De internationale norm spot ook nieuwe opportuniteiten. En hij werkt in elke context: op bedrijfsniveau, in de dagelijkse werking, in projecten. Integreer je de norm in je bestuur, planning, rapportering, beleid, waarden én cultuur? Dan heb je een hoge troef in handen om je organisatie te versterken.

Hoor je het graag van de Belgische bedrijven zélf? Lees dan de position paper van het NBN.

Wist je dat normen een positieve invloed op onze economie uitoefenen?

Haal je voordeel uit onze opmerkelijke marktstudie met cijfers en inzichten door de VUB. Vraag meteen jouw exemplaar aan: The impact of standards on the Belgian economy.

Vul hier je gegevens in en ontvang de position paper meteen in je inbox.

Meer weten over ISO 31000?

Lees alvast dit artikel. En aarzel niet om contact met ons op te nemen.