Meest recente ISO enquête bevestigt boost in managementsystemen

dit is de taalnl

Meest recente ISO enquête bevestigt boost in managementsystemen

De cijfers zijn bekend. Het aantal certificeringen volgens ISO-managementnormen is in opmars, zoals blijkt uit een ISO-studie. Deze jaarlijkse studie, die reeds aan haar 20e uitgave toe is, geeft een wereldwijd overzicht van deze certificeringen. Uit de meest recente uitgave, over de toestand aan het eind van 2012, blijkt een gezonde groei over de hele lijn voor alle certificeringen. Wereldwijd gaat het in totaal over 1 504 213 certificaten in 191 landen.

Met een recordtoename van het aantal afgegeven certificaten onderstreept de studie ook de marktrelevantie van ISO-managementsystemen in de mondiale economie. Alle zeven managementsysteemnormen van ISO vertonen een stijgende verkoop ten opzichte van 2011.

We geven slechts één voorbeeld. Reeds in het tweede jaar na publicatie, is de verkoop van ISO 50001 over energiemanagement spectaculair gestegen (332%). Dit is vooral te danken aan de interesse vanuit Europa en Zuidoost-Azië. Certificering in dit domein zal naar verwachting de komende jaren toenemen, nu de kortetermijnvoordelen van energie-efficiëntie steeds duidelijker worden.

Over het geheel genomen scoort Azië ook dit jaar het best. Gestuwd door een aanhoudende economische groei en een belangrijke industrie- en productiesector, blijft China in de top 10 van landen voor zes van de zeven normen die in de studie zijn behandeld.

Toegevoegde waarde

Een extra troef is dat de ISO-studie 2012 nu beschikbaar is in een kleurrijke, grafische opmaak, die sneller zoeken mogelijk maakt (en mooier oogt). Selecteer gewoon de gewenste norm voor een overzicht van de geografische spreiding ervan, of een bepaald land om de evolutie ervan door de jaren heen te bekijken. Speel met dit aantrekkelijke nieuwe format, ga op verkenning en leer bij. Een klik en je bent vertrokken!

Bron: www.iso.org