Nieuw: ISO 9001 handleiding voor KMO’s

Werk je in een KMO en wil je graag de norm ISO 9001 toepassen om een kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) uit te bouwen? Dan komt de gids ISO 9001:2015 for Small Enterprises – What to do? van pas.

Een praktische handleiding

ISO 9001:2015 for Small Enterprises – What to do? is een handleiding die praktische aanbevelingen en concrete voorbeelden geeft over de eisen van de kwaliteitsnorm ISO 9001 versie 2015. En dit speciaal voor alle soorten KMO’s, ongeacht type of grootte.

Een groep experten van de ISO/TC 176/SC 2 (het technische comité dat de ISO 9001:2015 ontwikkeld heeft) heeft dit handboek geschreven. Er staat nuttige informatie in over hoe je een kwaliteitssysteem van nul opstart tot begeleiding voor diegenen die zich willen laten certificeren. Je krijgt praktisch advies over de verschillende manieren om een kwaliteitsmanagementsysteem te benaderen en stap voor stap toe te passen. Daarnaast krijg je ook gedetailleerde informatie over elk hoofdstuk of onderdeel van ISO 9001:2015.

“KMO’s hebben andere noden, uitdagingen en middelen”

Nigel Croft, voorzitter van de ISO/TC 176/SC 2 vult aan: “dit handboek erkent dat KMO’s andere noden en uitdagingen kent ten opzichte van grote organisaties, andere werkmethoden gebruikt en vaak ook minder middelen kan inzetten. Deze gids geeft advies op maat om KMO’s een kwaliteitsmanagementsysteem te helpen opzetten dat niet alleen nuttig is, maar ook helpt om de bedrijfsprestaties te optimaliseren.”

Wat is een kwaliteitsmanagementsysteem?

Een kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) is een verzameling van gestandaardiseerde processen, middelen, planning, systemen en beheer om kwaliteit in je organisatie te garanderen. Het is een tool om risico’s beter te beheersen en een gestandaardiseerd controlesysteem in te voeren. De Plan-Do-Check-Act cyclus (PDCA) vormt de kern van elk QMS.

Geïnteresseerd?

De handleiding is beschikbaar in het Engels. Bestel het nu.

Opleidingen over ISO 9001

Ben je geïnteresseerd in een opleiding over ISO 9001? Via NBN Academy kan je meerdere opleidingen volgen. En dit op verplaatsing, binnen je bedrijf of online.

 

Bron: ISO