Nieuwe norm helpt strategische informatie te beheren

dit is de taalnl

Nieuwe norm helpt strategische informatie te beheren

Eind november 2021 bracht ISO een nieuwe norm uit voor innovatiemanagement: ISO 56006:2021 Innovation management — Tools and methods for strategic intelligence management — Guidance. De norm geeft richtlijnen voor het beheer van strategische inlichtingen binnen innovatiemanagement. Het NBN publiceerde deze norm in december 2021 als NBN ISO 56006:2021
 

Waarom is het beheer van strategische informatie belangrijk?

Steeds vaker is informatie de drijfveer achter zakelijke beslissingen. In onze kenniseconomie moet een organisatie voortdurend rekening houden met veranderende omgevingen, technologieën of wetgevingen. De samenstelling en verwerking van al die informatie is niet gemakkelijk. De nieuwe norm NBN ISO 56006 helpt je daarbij.
 

Wat houdt de nieuwe norm in?

ISO 56006 geeft richtlijnen voor het beheer van strategische informatie binnen innovatiemanagement. Het helpt je bij:

  • de ontwikkeling van een strategisch informatiebeheerplan om innovatie in je organisatie te ondersteunen
  • het gebruik van hulpmiddelen om strategische informatie te verzamelen ter ondersteuning van activiteiten en initiatieven binnen je innovatiemanagementsysteem

 

Waarvoor dient de norm NBN ISO 56006?

Je organisatie reageert het best op veranderingen in haar omgeving door informatie efficiënt te verzamelen, analyseren en gebruiken. ISO 56006 voor innovatiemanagement helpt je bedrijf bij de invoering van doeltreffende methoden om informatie op de best mogelijke manier te verwerken.

Bedrijven hanteren de norm om te anticiperen op risico’s en onzekerheden. Of om maatschappelijke, politieke, technologische en zakelijke drijfveren te voorspellen. Zo gebruiken ze strategische informatie als een ondersteunende factor om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken en vernieuwende initiatieven te realiseren.
 

Waarom kiezen voor innovatie en innovatiemanagement?

Duurzame ontwikkeling is essentieel in deze tijd. Het is een bron van innovatie, economische ontwikkeling en concurrentievermogen. Innovatie is dé sleutel tot menselijke en technologische vooruitgang de komende decennia.

Normen voor innovatiemanagement stellen organisaties in staat om hun beste werkwijzen op het gebied van innovatiemanagement te delen. Dat vergemakkelijkt de samenwerking en maakt het mogelijk om te innoveren en innovaties succesvol op de markt te brengen.
 

Wat zijn de concrete voordelen van innovatiemanagement?

  • Ze begeleiden organisaties bij het voldoen aan onvervulde klantbehoeften.
  • Ze vergroten zakelijke kansen en openen nieuwe markten.
  • Ze verhogen het concurrentievermogen van organisaties.
  • Ze bevorderen de groei van een innovatiecultuur.
  • Ze verbeteren wereldwijde samenwerking en communicatie.

Koop de nieuwe norm aan

De nieuwe norm NBN ISO 56006 voor het beheer van strategisch inlichtingen binnen innovatiemanagement is te koop in de e-shop van NBN.