Norm ISO/IEC 27001 voor informatiebeveiliging beschikbaar in het Nederlands

dit is de taalnl

Norm ISO/IEC 27001 voor informatiebeveiliging beschikbaar in het Nederlands

Elke organisatie wil dat haar gegevens en informatie veilig, correct, volledig en tijdig beschikbaar zijn voor de juiste personen. Tegelijk moet het risico op datalekken en cyberaanvallen zo klein mogelijk worden gehouden. Dat dubbele doel bereik je het beste met een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISMS) op basis van de internationale norm ISO/IEC 27001.

1. Focus weer op inhoud en normvereisten

“De laatste NBN-publicatie van ISO/IEC 27001 dateert van 2017 (ENG/DU/FR)”, zegt Ellen Bartholomeeusen, Operations Manager bij het NBN. “De norm zelf is dus niet nieuw. Maar het woordgebruik en de nuances in het Frans of Engels vormden voor heel wat Nederlandstalige organisaties een hinderpaal. Daarom heeft het NBN ervoor gezorgd dat organisaties vanaf begin maart 2020 de Nederlandstalige versie van ISO/IEC 27001 kunnen aankopen. Zo kunnen ze zich volledig focussen op de inhoud en de vereisten voor een doeltreffend ISMS.”
 

2. Het NBN trekt de lijn door

Om tegemoet te komen aan de groeiende aandacht voor informatiebeveiliging pakt het NBN in 2020 uit met een volledig vernieuwd opleidingsprogramma rond ISO/IEC 27001. Ellen Bartholomeeusen: “Ben je nog niet vertrouwd met de norm, dan is een basisopleiding ideaal. Voor meer gevorderde gebruikers bieden we een interne audittraining en lead audittraining aan. Wie zich meteen wil omscholen tot een volleerde professional in informatiebeveiliging kan bovendien alle afzonderlijke opleidingen in een leertraject volgen.” 

ISO/IEC 27001 voor informatiebeveiliging in het Nederlands aankopen?