Op weg naar meer verkeersveiligheid

dit is de taalnl

Op weg naar meer verkeersveiligheid

Elke 30 seconden komt iemand om het leven bij een verkeersongeval – dat zijn meer dan 1,2 miljoen slachtoffers per jaar. Aan deze trieste balans moeten we nog  50 miljoen slachtoffers toevoegen die meer of minder ernstige verwondingen oplopen. Voor gezinnen is het verlies van een geliefde bij een verkeersongeval een blijvend litteken.
Ter gelegenheid van de Werelddag voor de herdenking van verkeersslachtoffers, die elk jaar op de derde zondag van November plaatsvindt, willen wij aandacht vragen voor deze grote groep van slachtoffers, maar ook voor hun gezinnen en familieleden.

In de hoop te voorkomen dat andere families de verwoestende gebeurtenis van het verlies van een geliefde bij een wegongeval moeten meemaken, willen wij de trend helpen keren. ISO heeft daarom een reeks normen ontwikkeld die kunnen bijdragen tot een betere verkeersveiligheid. Ze behandelen uiteenlopende onderwerpen, gaande van basisvoorschriften voor wielen, remsystemen en wegligging, tot bescherming bij botsingen, kindergordels en ergonomie. Veel van deze normen streven naar een optimale compatibiliteit, uitwisselbaarheid en veiligheid of bevatten eisen in verband met geharmoniseerde testprocedures voor prestatiebeoordeling.

Met de nieuwe norm ISO 39001 is er nu uitzicht op een belangrijke doorbraak op het vlak van verkeersveiligheid. Met de in 2012 gepubliceerde managementsysteemnorm over de veiligheid van het wegverkeer leveren wij een bijdrage tot de ambitieuze doelstelling van de Verenigde Naties om tegen 2020 vijf miljoen doden in het wegverkeer te voorkomen.
Deze nieuwe internationale norm bevat eisen, rekening houdend met de laatste stand van de techniek, voor de snelheid en toestand van voertuigen, maar ook voor verantwoord rijgedrag.

Ga mee met ons op weg naar meer verkeersveiligheid!

Bron: www.iso.org