Remote auditing in tijden van corona: hoe pak je het aan?

dit is de taalnl

Remote auditing in tijden van corona: hoe pak je het aan?

De coronacrisis heeft onze manier van werken drastisch veranderd – met alle uitdagingen van dien. Hoe garandeer je bijvoorbeeld dat de kwaliteit van je systemen en processen op niveau blijft? Wat als er een audit van je managementsystemen gepland is, maar de auditor niet fysiek aanwezig kan of mag zijn door de coronamaatregelen? Remote auditing biedt een uitweg! Ontdek hoe dat gaat in een exclusief webinar met expert Nigel Croft.

Geen certificatie zonder een externe audit. Zo toon je immers aan dat je alle vereisten van een managementnorm correct en volledig implementeerde. Maar ook na een eerste positieve beoordeling blijven deze onafhankelijke checks een must om je managementsysteem op punt te houden. Het helpt je organisatie om snel risico’s in beeld te brengen en dus tijdig bij te sturen.

Tot voor kort vonden de meeste audits zoals ISO 9001 (kwaliteitsmanagement), ISO 14001 (milieumanagement) of ISO 45001 (gezondheid en veiligheid op het werk) on-site plaats. Dankzij de evoluties in IT kunnen audits echter ook perfect op afstand uitgevoerd worden, zonder aan efficiëntie in te boeten. De basis voor ‘remote auditing’? Een uitgebreide annex in EN ISO 19011:2018 " A.16 Audits uitvoeren op virtuele activiteiten en locaties"
 

De voordelen van remote auditing

De voordelen van remote auditing zijn overtuigend:

  • De audit kan altijd doorgaan, ook in uitzonderlijke omstandigheden zoals de coronacrisis.
  • Je bespaart tijd en kosten.
  • Je verzamelt makkelijk informatie en data.
  • Je verkleint je ecologische voetafdruk.
     

Introductie tot remote auditing in een exclusief webinar

Om je in te wijden in de wereld van remote auditing, krijg je via het NBN toegang tot een exclusief webinar. Nigel Croft, de wereldautoriteit in kwaliteitsmanagement, gidst je door de basisprincipes van remote auditing, zoomt kort in op de technologie en geeft tips en tricks om je managementsysteem remote te (laten) auditen.

Wil je meteen aan de slag gaan met remote auditing?

Koop de norm ISO 19011:2018 aan in de NBN e-shop.