Veilige bouwconstructies dankzij Eurocodes

dit is de taalnl

Veilige bouwconstructies dankzij Eurocodes

Constructies moeten jarenlang meegaan. En eens een gebouw er staat, vervang je het niet zomaar. Daarom moet je er zeker van zijn dat elke bouwstructuur degelijk en veilig wordt ontworpen en ontwikkeld. Eurocodes wijzen je de weg! 

 

Wat zijn Eurocodes?

Eurocodes zijn de Europese normen voor het ontwerp van constructies en de ontwikkeling van gebouwen. Ze zijn opgesteld dóór ingenieurs en vóór ingenieurs. Dankzij Eurocodes zijn technische handelsbelemmeringen in én buiten Europa verleden tijd. Deze verzameling van 10 bouwkundige regels brengt eigenaars, exploitanten en gebruikers op dezelfde golflengte. Maar ook ontwerpers, aannemers en fabrikanten. Verder vormen ze een gemeenschappelijke basis voor research & development, ontwerphulpmiddelen en software.

 

Voordelen van Eurocodes

Ben jij actief in de bouwsector? Of ben je eigenaar van een gebouw? Dan bieden de normen over bouwstructuren je een pak voordelen. Het handige NBN-overzicht van Eurocodes vormt een leidraad naar nog meer:

  • veiligheid: je zorgt voor veilige constructies dankzij de uniforme en internationaal afgestemde berekeningsmethoden.
  • kwaliteit: je rekent op constructieve bouwproducten dankzij de geharmoniseerde rekenmethoden.
  • strategie: je bouwt aan een sterkere positie binnen de Europese markt.
  • kennis: je hebt duidelijk zicht op wat van toepassing is voor alle Europese landen én de specifieke Belgische Nationale Bijlagen.

Alle Eurocodes op een rij

Meer weten over deze uniforme bouwnormen?