Verbeter je bedrijfsresultaten dankzij nieuwe Human Resource Management normen

Een goed personeelsbeleid wordt dikwijls onderschat, maar het is uiterst belangrijk voor een bedrijf. En het heeft alleen maar voordelen. Goede, eerlijke standpunten en concrete afspraken bieden de beste garanties voor een langdurige samenwerking tussen personeel en bedrijfsleiders. Het stuwt niet alleen de winst en de productiviteit, maar het vermindert ook het verloop en verhoogt de werknemerstevredenheid.

Ben je actief in het personeelsbeleid en wil je graag de HR-processen verbeteren? Dan komen de nieuwe normen van de ISO 30400-familie van pas.

Normen voor een beter personeelsbeleid?

Inderdaad. Sinds kort bestaan er nieuwe internationale normen voor Human Resource Management (HRM). Ze helpen het HR-departement hun prestaties te verbeteren.

  • De norm ISO 30408 Human resource management – Guidelines on human governance is een ideale leidraad om een doeltreffend human governance systeem op te zetten. Human Governance is een bedrijfsstrategie waarbij de bestuursleden mensgerelateerde kwesties in alle fasen van het besluitvormingsproces integreren. Ze houden rekening met de waarden, ambities, engagement, sociale en economische prestaties van het personeel. Zo ontwikkel je een mensvriendelijke bedrijfscultuur. Dat verhoogt de tevredenheid en het leidt uiteindelijk tot betere financiële bedrijfsresultaten.
  • De norm ISO 30405 Human resource management – Guidelines on recruitment dient als praktische handleiding om processen en procedures voor rekrutering te verbeteren. Deze norm komt voor iedereen van pas die rekruteert. Zowel HR professionals als niet-professionals.
  • De norm ISO 30409 Human resource management – Workforce planning helpt je organisatie om de huidige en wenselijke of nodige personeelseisen in kaart te brengen.
  • De norm ISO 30400 Human resource management – Vocabulary beschrijft in één enkel document alle specifieke HR-termen en vakjargon.

“Betere prestaties dankzij een hogere tevredenheid”

De normen werden tot stand gebracht in de commissie ISO/TC 260 Human resource management. De commissievoorzitter James Lewis gelooft zelf zeer sterk in human governance:

“Organisaties die hun mensen in het centrum van hun beslissingen plaatsen, blijken beter te presteren omdat er een heldere bedrijfscultuur is en een tevreden personeel”.

Geïnteresseerd in de norm(en)? Koop ze nu aan in onze e-shop. Stuur gerust een e-mail naar marketing@nbn.be of bel 02 738 01 11 als je vragen hebt.

Alles weten over Human Governance?

Kom dan zeker naar het People Governance Generation evenement op 7 december. Je ontdekt er wat Human Governance juist is en hoe je het succesvol in je bedrijf toepast. De moeite waard! Schrijf je hier in.

 

Bron: ISO