Verbeter je energieprestaties met de nieuwe ISO 50001

dit is de taalnl

Verbeter je energieprestaties met de nieuwe ISO 50001

De voorbije vier decennia is het wereldwijde energieverbruik maar liefst verdubbeld, aldus de International Organization for Standardization (ISO). En tegen 2030 zou daar volgens ISO nog eens 30% bijkomen. Hernieuwbare energiebronnen inzetten, kan het tij doen keren. Maar daar zijn onder meer innovative technologieën en een nieuw wettelijk kader voor nodig: stuk voor stuk veranderingen die veel tijd vergen, terwijl de tijd begint te dringen.
 
Gelukkig kunnen ook bedrijven en organisaties helpen om een duurzame toekomst voor onze planeet te verzekeren. Hoe? Door hun energiebeheer te optimaliseren, zodat ze energiebronnen efficiënt aanwenden en hun ecologische voetafdruk verkleinen. De internationale norm ISO 50001, waarvan onlangs een nieuwe versie verscheen, helpt hen een energiemanagementsysteem op poten te zetten om die doelstellingen waar te maken.

De voordelen van een energiemanagementsysteem

Door een efficiënt energiemanagementsysteem op poten te zetten, kunnen bedrijven en organisaties hun energieverbruik optimaal beheren. Zo’n systeem omvat uiteenlopende aspecten, zoals:
  • een energiebeleid uitstippelen en uitrollen;
  • relevante doelstellingen bepalen voor energieverbruik;
  • concrete actieplannen opstellen om die doelstellingen te bereiken;
  • energie-efficiënte technologieën implementeren die helpen om energieverspilling tegen te gaan, energiekosten te drukken enzovoort.

Beste praktijken van over de hele wereld

ISO 50001 bevat richtlijnen om een dergelijk energiemanagementsysteem uit te rollen. De norm stoelt op verschillende best practices van over de hele wereld en is immers het resultaat van de gedeelde inspanning van experten uit meer dan 60 landen!

Leren van autoriteiten uit het vakgebied

Wil je ontdekken hoe je ISO 50001 in de praktijk zet? Schrijf je dan in voor het NBN lanceringsevenement ‘Enhance your energy performance with ISO 50001’ op 13 november 2018. Je leert er alles over de nieuwe norm van specialisten zoals Marco Matteini (UNIDO) en Bernard Gindroz (CEN-CENELEC). Bovendien krijg je praktische cases gepresenteerd van onder meer Het Facilitair Bedrijf, Port of Antwerp en Lidl, én je krijgt de kans om ideeën en ervaringen uit te wisselen met experten en sectorgenoten.

Interesse?

Het evenement vindt plaats op dinsdag 13 november 2018 van 10.30 tot 17 uur in Diegem. Registreer je nu voor deze inspirerende dag.
 
De norm aanschaffen kan in de NBN e-shop.
Contacteer ons voor meer info.