Vers van de pers: geüpdatet ISO-handboek helpt je normen voor managementsystemen te integreren

dit is de taalnl

Vers van de pers: geüpdatet ISO-handboek helpt je normen voor managementsystemen te integreren

Almaar meer bedrijven hanteren een of meerdere normen voor managementsystemen. Die helpen om een beleidskader en doelstellingen uit te stippelen en leggen de werkwijzen, procedures en andere afspraken vast om welomschreven objectieven te realiseren. Om bedrijven en andere organisaties te helpen bij het integreren van verschillende normen voor managementsystemen, is er ‘The Integrated Use of Management Systems Standards’. Een handig ISO-handboek waarvan onlangs een tweede editie verscheen.

ISO 9001 (kwaliteit), ISO 50001 (energie), ISO 14001 (milieu), ISO 45001 (veiligheid en gezondheid op het werk), ISO 22000 (voedselveiligheid) en ISO 27001 (informatietechnologie) zijn maar enkele internationale managementnormen die mee een kader bieden voor managementsystemen. Maar die normen staan niet in steen gebeiteld. Integendeel, ze worden regelmatig aangepast of uitgebreid in lijn met technologische of maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom besloot ISO onlangs om ook het handboek ‘The Integrated Use of Management Systems Standards’ te updaten, zodat het rekening houdt met nieuwe of gewijzigde normen.

Van theorie naar praktijk

“Het handboek biedt een praktische gids voor bedrijven en organisaties die hun managementsystemen op één lijn willen krijgen met hun bedrijfsstrategie, businessplannen en operationele activiteiten”, vertelt Michael McLean, die deel uitmaakt van de ISO-werkgroep die het handboek mee heeft ontwikkeld. “Het bevat onder andere een resem aan praktijkvoorbeelden en relevante case study’s, die toepasbaar zijn in uiteenlopende sectoren en industrietakken.”

 

Nu verkrijgbaar:

Wil jij ook aan de slag met dit ISO-handboek? De tweede editie van ‘The Integrated Use of Management Systems’ is verkrijgbaar in de ISO e-shop.

Training in het vooruitzicht: 

Neem deel aan onze Quality Master Class (22 februari 2019) waar dit uitvoerig aan bod komt en je leert hoe je alle managementprocessen binnen je organisatie beter kan integreren.