Vind makkelijker de juiste ISO norm via het nieuwe internationaal normenclassificatiesysteem (ICS)

De International Classification for Standards (ICS) is op 29 oktober 2016 bijgewerkt. Dit is een systeem om normen te classificeren in verschillende sectoren en subsectoren. Het systeem wordt gebruikt door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO), maar ook veel regionale en nationale entiteiten die normen publiceren en verspreiden maken hier gebruik van. Ook het Bureau voor Normalisatie (NBN) dus. Maar welk voordeel heb je er als klant bij?

Vind makkelijker de juiste ISO norm

Het systeem is ontwikkeld voor gebruikers om normen makkelijker te helpen vinden. Het geeft een bepaalde structuur weer in catalogi van internationale, regionale en nationale normen. Het kan ook worden gebruikt voor de indeling van normen en normatieve documenten in databases, bibliotheken, enzovoort. ICS faciliteert de harmonisering van informatie- en koopinstrumenten, zoals catalogi, selectieve lijsten, bibliografieën, … om zo de wereldwijde verspreiding van normen te bevorderen.

Een recente update

In 2005 werd ICS voor de laatste keer bijgewerkt. Maar doordat de sectoren continu evolueren en nieuwe technologieën de kop opsteken, was de ICS ook aan verandering toe. Veel nieuwe categorieën werden toegevoegd: zoals Nanotechnologieën, Governance and Ethics, Forensic science enBiofuels,…

De herziening werd uitgevoerd door een groep ISO-leden, de International Electronic Commission (IEC), de European Committee for Standardization (CEN) en de European Committee for Electrotechnical Standardization (CENELEC). Dit onder leiding van de German Institute for Standardization (DIN).

Meer info?

Wil je meer weten over de ICS? Wil je de volledige lijst bekijken van de ICS codes en weten hoe het werkt? Lees dan zeker de brochure. Wil je graag de ISO catalogus doorzoeken door gebruik te maken van de nieuwe ICS codes? Ga hier verder door naar de catalogus.

 

Bron: ISO