Wapen je nu tegen cybercriminaliteit!

dit is de taalnl

Wapen je nu tegen cybercriminaliteit!

De grootschalige cyberaanval op Belnet legt nog maar eens de kwetsbaarheid van overheden, bedrijven en organisaties bloot. Studenten die afstandsonderwijs volgen en ambtenaren die thuiswerken, werden volledig geblokkeerd. Een afspraak maken voor een coronavaccinatie? De belastingaangifte invullen via Tax-on-web? Ook dat was onmogelijk.
 

Cybercriminelen worden ook alsmaar creatiever. Tijdens de aanval op Belnet wisselden de cybercriminelen zelfs elk uur van strategie! Denk ook niet dat jouw organisatie geen doelwit is voor hackers: die maken geen onderscheid en viseren zowel multinationals als kmo’s. Ze vissen naar de zwakke plekken van elke informatiebeveiliging – dus ook de jouwe. Uit een recente studie van Agoria blijkt dat maar liefst de helft van de maakbedrijven in ons land binnen het jaar een cyberaanval vreest! Wapen je dus voordat het te laat is. Normen helpen jou daarbij.
 

ISO/IEC 27001: de internationale norm voor informatiebeveiliging

Een cyberaanval haalt het vertrouwen van jouw klanten en stakeholders onderuit en leidt tot financiële schade. Met een managementsysteem voor informatiebeveiliging (ISO/IEC 27001 Information Security Management Systems) hou je de risico’s onder controle. Met een set van eisen zet je een doeltreffend systeem op, evalueer en verbeter je het. Enkele thema’s die deel uitmaken van ISO/IEC 27001 zijn:

  • regelgeving: bescherming van persoonsgegevens
  • organisatie: rollen en verantwoordelijkheden van medewerkers
  • bedrijfsmiddelen: IT-infrastructuur, netwerken en systemen
  • personeel: menselijke fouten, diefstal, fraude en ander misbruik
  • bedrijfscontinuïteit: beleid en procedures

Zijn jouw gegevens en systemen niet of onvoldoende beschermd?

Maak dan van informatiebeveiliging vandaag nog jouw prioriteit. Ontdek alles over ISO/IEC 27001 of koop de norm meteen aan in onze e-shop