Welzijn op het werk: geef eerste norm rond psychosociale risico's mee vorm

dit is de taalnl

Welzijn op het werk: geef eerste norm rond psychosociale risico's mee vorm

IDEWE, een van de grootste externe diensten voor preventie en bescherming op het werk in België, kreeg in 2019 maar liefst 3.127 meldingen binnen voor psychosociale risico’s. Dat is een stijging van 12% tegenover 2018. De ontwikkeling van de eerste internationale norm rond psychologische gezondheid en veiligheid op het werk is daarom welgekomen. En ook jij kan je stem laten horen!

Met de publicatie van een managementnorm rond gezondheid en veiligheid op het werk – ISO 45001 – kregen werkgevers er in 2018 een belangrijk hulpmiddel bij. De norm vormt vandaag de basis voor het gezondheids- en veiligheidsbeleid van heel wat organisaties. Maar het aanslepende probleem rond psychosociale risico’s op het werk vraagt om bijkomende richtlijnen. Een aanvullende norm moet duidelijkheid scheppen.

Conflicten, stress en pesten

Het psychosociale welzijn van de Belgische werknemer brandt op een laag pitje. De cijfers spreken voor zich: 3.127 Belgische medewerkers klopten in 2019 bij IDEWE aan voor een melding. Een overzicht van de meest voorkomende psychosociale risico’s:

  1. Conflicten (1.255 meldingen – 40%)
  2. Stress en burn-out (807 meldingen – 26%)
  3. Pesten (459 meldingen – 14,6%)
  4. Fysiek en psychisch geweld (121 meldingen – 3,8%)
  5. Ongewenst seksueel gedrag op de werkvloer (53 meldingen – 1,6%)

In de nasleep van de coronacrisis dreigen enkele van deze risico’s bovendien nóg meer de kop op te steken. Maar er is ook goed nieuws: internationale experten slaan vanaf dit jaar de handen in elkaar om het welzijn op de werkvloer te optimaliseren met een nieuwe norm.

 

Gezocht: Belgische experten rond welzijn op het werk

In België zal het NBN Belgische experten met diverse achtergronden bij elkaar brengen om mee te werken aan ISO 45003 Occupational Health and Safety Management – Psychological Health and Safety – Guidelines. Als je meewerkt aan een nieuwe norm beslis je mee over de inhoud van de afspraken en ben je als eerste geïnformeerd over nieuwe initiatieven. Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Je bouwt een netwerk uit. Normcommissies zijn de ideale ontmoetingsplaats om nieuwe contacten te leggen.
  • Je leert bij en wisselt kennis uit met andere experten uit je vakgebied. Je volgt het hele beslissingsproces vanaf de eerste rij.

Een actieve bijdrage leveren aan de eerste norm rond psychologisch welzijn op het werk?

Dat kan! Laat je stem horen in de Belgische normcommissie.