Normenpakketten

Normenpakketten zijn collecties normen samengesteld door een sector- of vakorganisatie. Ze bevatten de belangrijkste normen binnen een vakgebied of thema.

4 voordelen van een normenpakket

Met een normenpakket kan je:

 • onmiddellijk aan de slag zonder eerst zelf op zoek te gaan naar de meest relevante normen binnen je vakgebied. Hierdoor bespaar je veel tijd.
 • besparen want een normenpakket is voordeliger dan alle normen apart aan te kopen.
 • steeds over de meest recente versie van iedere norm beschikken.
 • zelf nog je eigen normen toevoegen.

Het Bureau voor Normalisatie (NBN) heeft volgende normenpakketten samengesteld:
 

Brandveiligheid

Het NBN en Fireforum hebben 3 normenpakketten voor Brandveiligheid samengesteld:

 • Brandwerende bouwelementen. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.
 • Brandbeveiligingstechnieken. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.
 • Brandbestrijdingsmaterieel. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 1.205 euro/normenpakket/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Elevator Online

Voor producenten en installateurs van liften is het noodzakelijk om te voldoen aan de meest recente normen. Het NBN biedt samen met Agoria 2 normenpakketten aan:

 • Basic: Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 406 euro/jaar
 • Extended: Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 559 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Environmental management online

De norm ISO 14001 wordt wereldwijd toegepast om milieumanagementsystemen op te zetten en te certificeren. Door ISO 14001 te implementeren, kunnen organisaties aan hun management, werknemers en externe stakeholders garanderen dat de milieu-impact wordt gemeten én verbeterd. Het NBN heeft de meest relevante milieunormen gebundeld in het normenpakket ‘Environmental management online’. Bekijk hier de normen uit dit normenpakket.

Prijs: 649 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Management Essentials

Succesvol ondernemen is steeds complexer en veeleisender. Dit vereist een aantal competenties: leiderschap, een goede inrichting van uw organisatie, bedrijfsprocessen en goed gemotiveerde medewerkers. In dit kader lanceert het NBN het normenpakket ‘Management Essentials’. Dit normenpakket bevat de belangrijkste ISO-managementnormen rond kwaliteit, milieu, risicomanagement, energiemanagement, ... Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 518 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Facility Online

Normen zijn onmisbaar voor de hedendaagse Facility Manager. Zij bieden een kader om je werkzaamheden te structureren, organiseren en verbeteren. Daarom biedt het NBN samen met International Facility Management Association (IFMA) het normenpakket ‘Facility Online’ aan. Dit bevat 70 normen (in leesmodus): de belangrijke NBN EN 15221 norm en daarnaast nog normen rond onderhoud, akoestiek, verlichting, werkplekken, … Van deze 70 normen kunnen 10 gedownload worden in PDF. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 332 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Wegenbouw

Voor wegenbouwbedrijven en producenten van wegmaterialen is het een must om te voldoen aan de meest recente normen. Het NBN biedt samen met het Opzoekingscentrum voor de Wegenbouw (OCW) 2 normenpakketten aan:

 • Wegenbouw Normenpakket Granulaten. Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 263 euro/jaar
 • Wegenbouw Normenpakket Bitumineuze Mengsels. Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 310 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

EN 1090-1, EN 1090-3: Aluminiumconstructies

Sinds 1 juli 2014 moeten alle dragende onderdelen van aluminiumconstructies in bouwwerken volgens de bouwproductenverordening voorzien worden van een CE-markering. Voor bedrijven die werken uitvoeren in uitvoeringsklasse 2, heeft het NBN de meest relevante normen verzameld in het pakket ‘1090 online aluminium’. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 512 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

EN 1090-1, EN 1090-2: Staalconstructies

Sinds 1 juli 2014 moeten alle dragende onderdelen van staalconstructies in bouwwerken volgens de bouwproductenverordening voorzien worden van een CE-markering. Voor bedrijven die werken uitvoeren in uitvoeringsklasse 2, heeft het NBN de meest relevante normen verzameld in het pakket ‘1090 online steel’. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 597 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

 

Lassen

Voor bedrijven die laswerken uitvoeren zijn EN- en ISO-normen onmisbaar. Daarom biedt het NBN  samen met het  Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL),  2 normenpakketten met de meest gebruikte lasnormen aan:

 • Standaard Normenpakket Lassen: basispakket met een 40-tal normen. Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 436 euro/jaar
 • Uitgebreid Normenpakket Lassen: uitgebreid pakket met bijkomende normen rond roestvrij staal en aluminium. Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 539 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Eurocodes

De Eurocodes vormen een geïntegreerd geheel van Europese normen voor het ontwerp en de dimensionering van gebouwen en kunstwerken, inclusief hun funderingen en bestandheid tegen aardbevingen. Het normenpakket Eurocodes bevat alle eurocodes (EN 1990 tot EN 1999), inclusief alle Belgische nationale bijlagen. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 956 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Machineveiligheid

Machinebouw is een complex vakgebied met veel normen en richtlijnen. Voor machinebouwers is het niet eenvoudig na te gaan of aan alle normen is voldaan. Daarom hebben het NBN, Agoria en het Belgisch Elektrotechnisch Comité (BEC) het normenpakket Machineveiligheid samengesteld met de belangrijkste normen. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 937 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Information Security Online

Informatie is één van de meest waardevolle activa van een organisatie. Organisaties, groot of klein, hebben baat bij een goede bescherming en een correct beheer van informatie en informatiesystemen. In dit kader biedt het NBN het normenpakket ‘Information Security Online’ aan. Dit pakket ondersteunt je bij het implementeren, onderhouden en verbeteren van beveiligingsmaatregelen. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 499 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

 

ISO 9001 Essentials

Alle details van ISO 9001:2015 ontdekken? Leren hoe je de nieuwe norm integreert in jouw bedrijf? Maak kennis met het ISO 9001 Essentials: een online pakket dat bestaat uit een e-learningmodule, alle normdocumenten uit de ISO 9000-reeks en het handboek “ISO 9001:2015 for Small Enterprises – What to do?”. Een complete leermodule waarmee je in de kortste keren een volledig beeld krijgt van kwaliteitsmanagement. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 299 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.

Aerospace Online

Voor fabrikanten en leveranciers in de lucht- en ruimtevaartindustrie is het noodzakelijk om te voldoen aan de meest recente normen. Het NBN biedt 3 nieuwe normenpakketten aan:

 • Package 9100-series. Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 1.013 euro/jaar
 • Package LOTAR 9300-series. Bekijk hier de normen uit het normenpakket. Prijs: 894 euro/jaar
 • Full Package Aerospace. Alle beschikbare Aerospace normen (ongeveer 6.000 documenten) Contacteer ons.

Interesse in deze normenpakketten? Contacteer ons.

Elektrotechnische installaties in explosieve omgevingen

In omgevingen met explosiegevaar moeten elektrotechnische installaties voldoen aan de strikte Europese ATEX-richtlijnen 114 en 153 voor de veiligheid van mens en machine. Hetzelfde geldt voor de elektrische onderdelen van deze installaties in explosieve atmosferen.

Om installateurs, fabrikanten en importeurs van elektrotechnische apparatuur daarbij te ondersteunen, hebben het NBN en het Belgisch Elektrotechnisch Comité (BEC) de handen in elkaar geslagen. Het resultaat is het ATEX-normenpakket. Dat bundelt alle relevante, actuele normen van de Europese richtlijnen en de normen van de Internationale Elektrotechnische Commissies, met name IEC/TC31 en IECEx. Bekijk hier de normen uit het normenpakket.

Prijs: 1995 euro/jaar

Interesse in dit normenpakket? Contacteer ons.