Experten

Experten zijn deskundig binnen een bepaald domein van de normalisatie. Experten schrijven mee aan normontwerpen, delen hun kennis en ontwikkelen normen in een normalisatiecommissie. Zowel bedrijven, overheden als maatschappelijke actoren kunnen experten afvaardigen.

4 voordelen van deelname

  1. als eerste op de hoogte zijn van toekomstige technologische ontwikkelingen en trends. Dit versterkt de concurrentiepositie van de bedrijven.
  2. invloed uitoefenen tijdens het normontwikkelingsproces. Hierdoor kan een bedrijf zijn investeringen in producten en onderzoek en ontwikkeling beschermen. Maatschappelijke actoren kunnen de bescherming van het milieu of de consument onder de aandacht brengen.
  3. een netwerk uitbouwen. Normalisatiecommissies zijn de ideale ontmoetingsplaats om nieuwe contacten te leggen en ideeën uit te wisselen.
  4. kennisopbouw en -uitwisseling. Deelnemers aan normalisatiecommissies zijn internationale experten en bezitten veel inhoudelijke kennis. Door zelf deel te nemen aan een commissie kan je veel kennis uit eerste hand opdoen.

Word expert

Het NBN zoekt experten voor heel wat normalisatiecommissies in verschillende domeinen zoals de gezondheidssector, facility management, milieu, risk management, energiemanagement, noem maar op.

Interessant voor u? Ontdek hier alle normalisatiecommissies waarvoor u zich kunt inschrijven.

Geïnteresseerd? Contacteer ons.

Tools voor experten

ier enkele handige links voor experten:

Voor meer informatie, contacteer ons.